14. stu 2012.

EA Origin hakovan

Što nam žaooooo! Dobro, šalu na stranu i to što ne volimo EA, ali tužno je kad čujete ovako nešto. Naime, hakovana je društvena mreža i prodavnica firme EA, pod naslovom Origin. Mnoštvo igrača jutros "obradovala" je poruka da su promene uspešno izmenjene.

Umesto phishing-šeme ispostavilo se da je posredi stvarni hakerski napad u kome je neko provalio korisnička imena i lozinke. Srećom zbog zamršene procedure korisnici nisu oštećeni u smislu da je neko s njihovih naloga mogao da kupi igre i pokrade ih na taj način. Eto, ako ste baksuz sa EA Origin-a, menjajte lozinku... i pređite na Steam :P
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

4 komentara:

  1. Recimo da ti neko i ukrade (i izmeni) lozinku, da li je kasnije ipak moguće povratiti nalog? Možda ako sačuvaš dokaze o kupovini igara ili nešto slično?

    OdgovoriIzbriši
  2. Trazis reset lozinke na mejl. Da bi promenio mejl povezan sa nalogom morao bi da prica sa podrskom i prilozi informacije tipa ime, prezime, datum rodjenja koji su povezani sa nalogom, pa i informacije o kupljenim igrama.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jok, dovoljno je da se uloguje, promeni lozinku i nemaš pristup. Štaviše, može da se uloguje i na EA Master Acc i promeni e-mail tamo, tako da je jedini način za povrat naloga prolazak kroz 9 krugova pakla oliičenog u EA-support...

    OdgovoriIzbriši
  4. "i pređite na Steam :P"... Једино решење :D

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!