6. srp 2010.

Real ID - potpis ispod spam poruke

Blizzard je u okviru izmena na Battle.net sistemu najavio Real ID tehnologiju. Osmišljena kao pomoć u povezivanju između igrača, nezavisna od igre i imena pojedinačnog lika u igri, baš poput Steam naloga, stvar je otišla malo dalje. Prema današnjoj najavi, Real ID će pored svake poruke koju igrači ostave na novim Battle.net forumima potpisivati njihovo puno ime i prezime. Nadaju se, kažu u Blizzardu, da će to sprečiti sukobe i neželjene poruke raznih gubidana koji se obično kriju iza anonimnosti koju internet komunikacija pruža. Na forumu se odmah povela diskusija za i protiv ovog poteza. Šta vi mislite o ovome?
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

2 komentara:

  1. Svako treba da stoji imenom i prezimenom iza svojih reči i dela, i da za njih odgovara. Niko nikoga ovde ne tera da učestvuje u diskusijama, pa je privatnost zagarantovana činjenicom izbora da se u radu foruma ne učestvuje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Skripta za komentare baguje (možda samo meni?). Da probam još jednom: svako treba imenom i prezimenom da stoji iza svojih reči i dela. Privatnost je, u ovom slučaju, zagarantovana izborom (ne)učestvovanja u diskusijama na forumu.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!