28. stu 2010.

Prvi utisak : Bloodline Champions

Možda će vam se, na osnovu priloženih slika, učiniti da je Bloodline Champions još jedan u nizu bezdušnih DotA klonova. Ne dajte se prevariti! Simpatičan prvenac švedskog razvojnog tima Stunlock Studios (koji radi pod budnim okom Funcom-a) pokušava da sjedini upravljački sistem pucačina sa uobičajenom mehanikom arena PvP igara.




Kroz deathmatch, CtF i Conquest modove, igra nudi haotičnu, ali neosporno zabavnu akciju uvijenu u petominutne okršaje. Ponuđen je izbor od čak šesnaest odlično izbalansiranih klasa (bloodlines). Prisutna je uobičajena podela na tenkove, lečnike, strelce i „štetočine“. Svaku klasu odlikuje sedam jedinstvenih sposobnosti. Naglasak je stavljen na veštinu, taktiku i timski rad, dok sistem napredovanja postoji samo radi uparivanja igrača sličnog umeća prilikom okršaja. Najviši broj igrača na jednoj mapi je deset, a podeljeni su u dva tima, Topli i Hladni. Borba je sirova i ogoljena do srži, što znači da nema bilo kakve dodatne opreme i složenih taktičkih formula Sve je na igraču – protivnici ne praštaju spore reflekse, niti neodlučnost.


Osnovni meni nazvan je Bloodgate i nudi nekoliko opcija. Za uvežbavanje su ponuđeni botovi i probne partije sa drugim igračima, dok će malo iskusniji igrači moći da se oprobaju u rangiranim mečevima. Naravno, tu su i uobičajene partije sa prijateljima (moguće ih je obeležiti u okviru Bloodgate-a) koje ne utiču na poziciju na listi rezultata.


Bloodline Champions je postao dostupan za naručivanje po ceni od trideset evra za osnovni paket, a otvorena beta faza testiranja počinje sredinom decembra. Tačan datum izlaska još uvek nije potvrđen, ali se igra očekuje početkom februara naredne godine. Prvi utisci su, za sada, veoma dobri. Sadržaja ima dovoljno, mada je zarazna igrivost činilac koji će prodavati ovaj proizvod. Iako igra na prvi pogled obećava, preporučili bismo da sačekate konačni sud koji ćemo dati u recenziji pre nego što otvorite novčanik i kupite je, jer mnogo toga može da se promeni do konačne verzije.



Autor teksta, Neven 'Wojtek' Ković, saradnik je Igrorama bloga od novembra 2009. godine.

Saradnik je mesečnika "Gameplay" od marta 2010. godine.

Sve recenzije istog autora


Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!