6. stu 2010.

Vikend popusti, 6-7. novembar 2010.

Znam da ste očekivali da vas Ketchua provede kroz čarobni svet niskih cena i pristupačnih naslova, ali na žalost on je sprečen tako da ste zaglavili sa mojim izborom. To znači da ponovo nećete čitati o bilo čemu skupljem od 10 evra, makar bilo i od suvog zlata.


Najjeftinija igra ovog vikenda svakako je Fort Zombie, a nju možete nabaviti kroz Impulse za samo 2.49 USD (oko 1.8 EUR). Reč je o postapokaliptičnoj mešavini akcije i strategije. Izaberite bazu, pronađite i naoružajte preživele, oduprite se talasima zombija. Valja li? Nemam pojma, al' za 190 dinara nećete propasti, a dobra je prilika da isprobate besplatan ImpulseDriven klijent i procenite kako vam se dopada u odnosu na Steam.

Na istoj mreži nude se i Starscape (4.99$), Tidalis (6.99$) i nedovršena igra Miner Wars 2081 (70% popusta, 11.40$) koja je u ranoj alpha fazi razvoja, ali očigledno obećava. Hacker Evolution Untold sa Flight Zero dodatkom je 12.49$ (50% popust) i to je najskuplja igra na ImpulseDriven koju ću pomenuti. 

GOG.com ovog vikenda nudi sve četiri DotEmu igre po dosta niskoj ceni od 11.96 USD, što znači da ćete uštedeti 50% na ceo paket. Ukoliko uzmete samo jednu, štedite 30% što se već i ne isplati toliko ako ste novovremenski igrač, jer je reč o starijim klasicima koje će znati da cene samo stare kuke. U paketu zapravo dolazi više od četiri igre, jer su tu Ishar Compilation, Robinson's Requiem Collection, Gobliins Pack i Raptor: Call of the Shadows 2010 Edition.

Direct2Drive nudi mogućnost da ranije naručite mešavinu RPG-a i tower-defense igre poznatu kao Dungeon Defenders. Igra će biti objavljena tek 15. novembra, a ako naručite sad uštedećete ceo jedan dolar i dobiti besplatan DLC sa nekakvom živuljkicom. Cena Bing? Sitnica! Samo 8.95 USD.

Pored nje, D2D rasprodaje i sva tri (1 + 2 + 3) Sega classics paketa (7,50$ jedan) koji sadrže po 10 igara sa Sega Genesis konzole svaki. Šteta što Segu mrzi da zavrne rukave i izbaci HD verzije ovih genijalnih igara, ali reč je o sjajnim ostvarenjima u svakom slučaju. Na kraju, tu je i Burn Zombie Burn, top-down akcija koja se proslavila na konzolama a odnedavno može da se igra i na računaru. Cena je 7.49$ (spušteno sa 9.95).

Na koncu je ostalo da bacimo pogled na Steam. Situacija ni tamo nije ništa svetlija, ali sam uspeo da izaberem par naslova koji bi vas mogli zanimati. To su Lead and Gold (50% popust, 7.49 EUR), Supreme Commander 2 (66% popust, 8.50 EUR), Shattered Horizon (50% popust, 9.99 EUR) te Pat&Mat (samo 10% snižena cena). Ovo poslednje izdvajam ne kao preporuku, već zato što smo svi odrasli uz dva nespretna majstora na TV. Ne mogu doduše da se setim kako su se zvali kod nas, pa ako neko zna neka javi u komentarima.

Rekao bih da je to sve. Izbor i nije neki, pa ako neki od ovih naslova niste jurili duže vreme, bolje čuvajte novac za novogodišnji popust koji se očekuje posle 20. decembra. Mada opet, daleko je kraj decembra, a ako ste upravo primili julsku ili eventualno avgustovsku platu, red je da se malo počastite...
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!