16. velj 2011.

A Game of Thrones: Genesis, prve slike

Cyanide Studios objavio je prve slike iz svoje igre A Game of Thrones: Genesis. U pitanju je strategija u stvarnom vremenu, ali i adaptacija prvog romana iz serijala A Song of Ice and Fire, popularnog autora George R.R. Martin-a. Ljubitelje serijala obradovaće podataka da Martin lično nadgleda razvoj igre. Autori obećavaju da će diplomatski aspekt igre biti podjednako važan kao i vojni, a izlazak ovog naslova očekuje se tokom leta.





Lično, nikada nisam bio oduševljen pomenutim piscem, te ni igru ne iščekujem sa ushićenjem. Šta je sa vama? 
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 17:

  1. Kako te nije stid da priznaš da te GRRM ne oduševljava? :D

    On topic:
    Sve je to lepo, ali još uvek čekam obećani ASOIAF cRPG.

    Obrisah gornji comment jer nema edit opcije.

    OdgovoriIzbriši
  2. Bilo bi mu bolje (Martinu) da sedne i dovrši novu knjigu koju čekam od 2005, nego što nadgleda okolo igre i serije (mada kontam da će serija biti u najmanju ruku solidna, videh da je mračna i da su odlični glumci izabrani).

    OdgovoriIzbriši
  3. Ketchua, my man ni ja ne volim Martina, padni mi na grudi! Sto se tice igre, bolje im je bilo da su napravili kopiju boardgame-a fenomenalno je uzbudljiva, nego sto prave neke generic RTSove zaodenute u Martinovstinu

    OdgovoriIzbriši
  4. Martin je hebeno precenjen pisac ali ipak jedva čekav ekranizaciju "Igre prestola", ponajviše zato što nedostaje takvih stvari na TV-u.
    Ne znam puno o ovoj igri. Deluje kao 4X strategija, dakle moj tip igre, ali nemam dovoljno informacija da bih znao šta da očekujem.

    OdgovoriIzbriši
  5. @Walker:
    Kad bi ostao na nadgledanju serije i igre...
    Svaki put kada vidim da ažurira blog svojim konstantnim smaranjem o sportu, konvencijama fejspalmujem. Čudi me kako mu neko lepo ne priđe na nekom od tih događaja, i podvikne "PIŠI KNJIGU ******!!!"

    OdgovoriIzbriši
  6. Vule, to je zato što su čitaoci koji imaju pristup njegovom stolu na konferencijama širom USA zapravo neznalice, koje ne shvataju da su sve njegove knjige zasnovane na evropskim istorijskim romanima, pa u njega gledaju kao sveca i ne smeju da mu kažu bilo šta. Ranko je u više navrata pisao o tome, pa su ga domaći fanboyi napadali...

    OdgovoriIzbriši
  7. ^ Samo nam još treba da završi kao Džordan, i onda možemo da se slikamo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ah, da covek je u stvari lukav, preprodaje Amerima neznanje klasicne istorije...

    uporediti> Daenrys / Anabasis, povlacenje 10.000
    uporediti> Star/York Lannister/Lancaster, Rat Ruza
    uporediti> Opsada Riverrruna / Opsada Carigrada

    OdgovoriIzbriši
  9. Ni prvi ni poslednji. Teri Bruks je smatran genijem preko bare, sve dok u USA nisu prvi put objavili (britanski) "Gospodar prstenova". Onda su kritičari tek skontali da je ceo "Mač od Šanare" zapravo najobičnija krađa Tolkinove trilogije, od prve do poslednje strane.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ma,

    ne osporavam ni postupak, pa onaj Trtldouv je od toga napravio novi zanr, ali moglo je to malo inventivnije gospodine Martinovicu, makar u knjizevnom smislu malo kvalitetnije, prva knjiga djene-djene, ali ostale su krsh po pitanju konstrukcije romana, uzas blagi, da ne govorimo o nedoslednim vremenskim tokovima, pa i sam je priznao da 'neki delovi traju duze (vremenski) od drugih, i da ne ume oda objasni kako se to tacno uklapa, pretpostavljam pozivajuci se na onu (slabu) ispirku da 'pisac ima priviligeiju da ne mora nista da objasnjava'

    sedi jedan, mr. Martin

    OdgovoriIzbriši
  11. LOL na sve komentare osim Vuletovih. Stvarno ne kapiram otkud vam toliko hejta za Martina. Njegove knjige su realno nešto najbolje što sam pročitao u životu. Možda gospodi ovde više odgovaraju generičke fantasy bajke za dečicu, hm?
    Što se tiče igre, videćemo... Ako će biti nešto u Total War fazonu onda ima da bude pun pogodak!

    OdgovoriIzbriši
  12. Martin je smesan pisac. Period.Iako mnogo vise postujem naucnu fantastiku od epske bez trunke blama smem da kazem da ovaj ne moze ni da prismrdi jednom Dzinu Volfu, Rodzeru Zelazniju, Ursuli LeGvin i slicnima jednostavno to se ne moze ni porediti.
    To valjda samo nije jasno lokalnim fanboy-evima koji nista bolje od Martina nisu ni citali.

    OdgovoriIzbriši
  13. Pošto je ketchua bio prilično štur prilikom objavljivanja, evo još malo informacija za Paula koji želi da sazna više o igri:

    - Posredi je RTS a ne 4X
    - Priča prati 1000 godina dugu istoriju Westerosa, dakle ne fokusira se na trenutne događaje iz knjiga
    - Igrači će biti u prilici da učestvuju u najvećim bitkama u istoriji, od serije sukoba u kojima Aegon the Conqueror osvaja prethodna kraljevstva, pa sve do rata protiv uzurpatora.

    Pored tog ostaje ono što je rečeno, dolazi na leto, pisanje scenaria za kampanju je nadgledao Martin, bla, bla...

    OdgovoriIzbriši
  14. Ne shvatam čemu ova igra , bzvz izgleda .
    I of the Dragon će ispasti na kraju , previše šuplja . Očekuju pare samo koje neće da dođu nikad no videćemo .

    A to da je Martin njesra ... molim vas . Svako svoj ukus . Volim i ja Tolkina npr. i svi kažu da je baja , ali ne poredim babe i žabe . Držim ih na epskoj pobedničkoj polici odličnih knjiga . To što su Ameri retardi ne znači da je Martin smešan pisac , a to što se ostali primaju pa daju "pametne" kritike govori koliko neko ljudi vole , da izvinete , da se iskenjaju .

    OdgovoriIzbriši
  15. "Igrači će biti u prilici da učestvuju u najvećim bitkama u istoriji, od serije sukoba u kojima Aegon the Conqueror osvaja prethodna kraljevstva, pa sve do rata protiv uzurpatora."

    Bitka na Trozupcu je dovoljan razlog za isprobavanje igre. :D

    OdgovoriIzbriši
  16. "Strategija u stvarnom vremenu"? Šta je to? Nešto zasnovano na istinitoj priči?

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!