12. velj 2011.

GDC: Nagradu za životno delo prima Yu Suzuki

Ovogodišnja, jedanaesta po redu, dodela Game Developers Choice nagrada održaće se početkom marta. Reč je o najprestižnijim nagradama koje autor igara može da dobije, jer ih dodeljuju drugi autori, što predstavlja posebnu vrstu poštovanja. Nagradu za životno delo dobiće Yu Suzuki, a nagradu za posebne zasluge podeliće Tim Brengle i Ian MacKenzie.

Veteran industrije i legenda dizajna Yu Suzuki iza sebe ima tri decenije rada i brdo naslova koji su započeli žanrove i izmenili svet igara zauvek, počev od Virtua Fighter preko Out Run ili After Burner pa sve do Shenmue, sa kojim je izmislio danas veoma popularne QTE (događaje koji zahtevaju brzu reakciju). Nagrada će mu biti dodeljena 2. marta u San Francisku.

Tim Brengle i Ian MacKenzie dobiće priznanje "ambasadora industrije", za izuzetne zasluge u popularizaciji igara kao umetnosti i organizaciju zajednice iznutra sa ciljem da industrija postane bolje mesto nego pre. Oni su 1989. godine stvorili udruženje Conference Associates koje okuplja volontere iz sveta industrije. Ovi mladi ljudi predstavljaju pokretački pogon godišnjih GDC konvencija, a najčešće je reč o dizajnerima, programerima i umetnicima koji se kroz druženje upoznaju sa samim događajem i industrijom uopšte, stvaraju kontakte i pomažu da dodele nagrada prođu nesmetano.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!