3. ožu 2011.

Steam Guard čuva od krađe naloga

Valve je danas najavio uvođenje nove sigurnosne funkcije u okviru mreže Steam. Steam Guard je sigurnosni protokol zasnovan na najavljenoj Intel® Identity Protection tehnologiji, a predstavlja hardverski "token" ugrađen u procesor, koji stvara novu šifru svakih 30 sekundi i na taj način sprečava otuđivanje naloga. Pošto Steam ima više od 30 miliona korisnika, phishing i krađa naloga predstavljaju veliki problem za taj servis jer veliki broj korisnika ne zna da se zaštiti.


Sa druge strane, prvo što je meni palo na pamet je - ukoliko posle aktivacije Steam Guard servisa nalog neće moći da se "menja" sa bilo kog drugog računara, šta će se desiti kada mi crkne procesor? Hej, ovo je Balkan i sasvim je opravdano da svoje mašine klokujemo i izrabljujemo dok se ne istope... a onda sve od početka. Drugo... ne tvrdim da ne postoji neka složena šema kojom "zloće" mogu da prevare bilo koga od nas, ali većina Steam naloga se i dalje krade, ako je verovati kuknjavi na njihovom forumu, zato što su pojedini korisnici potpuno neupućeni u osnovne mere zaštite - iako svuda piše "ne daj nikom lozinku".
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

4 komentara:

  1. bar ovi nashi domacini nece vishe moci da kradu naloge i onda da ih preprodaju, na foru "e imam 30 steam naloga za prodaju svi sa istim igrama", "odakle ti?", "...dao mi drug..."

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim da je ovo krajnje nepotrebno, lepo Walker kaže, ne daj nikom lozinku i opušteno.

    OdgovoriIzbriši
  3. ^^ Eh, nije to tako lako. Koliko samo lozinki ima koje svako može da provali (tipa "123" i sl.). Takve lozinke su stvorene da bi se ukrale :)

    OdgovoriIzbriši
  4. @Ogisha
    nemoj da zaboravis 1234,123456,..., abcd,... :)
    a da ne pominjem "neprobojne" sifre koje su iste kao i user name :)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!