2. svi 2011.

Pet najtraženijih paketa tekstura za Minecraft

Minecraft. Igra koja je osvojila milonsku publiku jednostavnim konceptom koji oslobađa kreativnost. Tako igrači postaju saradnici na oblikovanju sasvim novog sveta. U najboljem nasleđu kreativnosti, dokaz za vrednost dela jeste i to što se oko njega pletu nova. Tako je i Minecraft uz pomoć programa za instaliranje zarkpa omogućio zamenu osnovnih tekstura novom zbirkom.


Kojih pet tekstura osvajaju srca igrača, pročitajte u ovom kratkom prikazu.

Dakle, najpopularniji paketi tekstura za Minecraft jesu:

1. Scribblecraft
Ovaj paket donosi "nažvrljane" teksture koje odišu toplinom ljudske ruke. Ovde je preuzimanje, a ovde video.

2.  LB Photo Realism
Fotorealistične teksture koje oduzimaju dah, a u sprezi sa modulom za rast trave zaista prave uverljiv virtuelni svet. Pokupite ga ovde, a video pogledajte ovde.

3. DokuCraft
Autor je poželeo atmosferu starih dobrih avantura, umesto osmobitne ekstravagance ponuđene izvornim teksturama. Tako je nastao DokuCraft koji će se naročito dopasti ljubiteljima RPG-a, a dolazi u tri verzije Light, Dark i Hight. Ovde se preuzima,  a ovde je video.

4. Last Days
A evo nešto i za ljubitelje Fallout-a i post-apokaliptičnih priča. Sve teksture su zagasitih tonova, a posebna pažnja pridata je građenju objekata koji podsećaju na sablasne Vault-e. Možete ga isprobati ovde, a video pogledati ovde.

5. Clean Design Pack
Meni najdraži, paket tekstura koji ne odudara mnogo od izvornog dizajna, već ga donosi u HD-verziji. Predeli sada izgledaju mnogo lepše, oštrije, a bez odstupanja od Notch-ovih zamisli. Preuzmite ga ovde a u punom sjaju pogledajte ovde.

Koji se vama najviše dopao?

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 6:

  1. Meni su texture u MC, najmanje bitna stvar... toliko toga drugog zanimljivog ima tamo... a i volim da igram sa default texturom, kako bih video sta je Notch (autor) zamislio, kako igra treba da izgleda.
    Kad malo bolje razmislim ovo je najmanje potreban clanak o MineCraftu, bilo je toliko interesantnijih/korisnijih stvari da se kaze... o bitnim vestima vezanim za MC da ne govorim...
    Steta sto jednu od najuspesnijih indie igara koja ima preko 7 miliona registrovanih korisnika i preko 2 miliona prodatih kopija tretirate tako jadno i neozbiljno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jer to pun mesec pa svi nesto napadaju :)))
    Meni je clanak informativan jer nisam imao pojma da se ovo moze uraditi i bas lepo izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ukoliko vesti o MC pratis ovde, nije ni cudo sto nisi imao pojma da se ovo moze uraditi. XD
    Kao sto rekoh, nije clanak neinformativan, vec da postoji mnooogo interesantnijih/korisnijih stvari u MC... Bilo je tu dosta i bitnih/zanimljivih vesti za objaviti...
    Steta sto MC ovde ima ovako jadan tretman za razliku od ostalih igara o kojima javljaju cim se objave nove dve i po slike ili cim developer *rdne... :/

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa, ja znam da je za mnoge igrače ružnjikava grafika razlog zbog koga nisu isprobali Minecraft. Možda promene mišljenje kad pročitaju Rankov tekst i vide da se igra može poprilično ulepšati!;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Chat, trudimo se da damo uopšten pregled igračke scene i industrije interaktivne zabave. Svaki čitalac neku igru koju voli više od ostalih, ali mi ne možemo da se fokusiramo na samo jedan naslov - za takve vesti postoje fan-sajtovi određenih igara, te njihovi zvanični forumi.

    Naravno, ukoliko smatraš da je potrebno obratiti više pažnje na neke stvari, slobodan si da napišeš članak i pošalješ nam. Uvek tražimo nove saradnike, pa ako dobro pišeš eto prilike da doprineseš domaćoj zajednici širenjem pravovremenih informacija ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. @Mirko
    Citava ideja oko MC-a je umetnost prikazivanja grafike kroz pixel art i jednostavnost. Taj "blocky" izgled takodje doprinosi tome i upotpunjuje ideju, a kakvu god texturu ti stavio, blokovi ostaju... Da li to znaci da igra treba da se izmeni potpuno kako bi se dopala nekolicini ljudi koji ne kontaju poentu? Kome se ne svidja grafika, nek igra neki Modern Warfare, CoD, Krajsis i ostale domete grafike, koji god da su i izbegne sebe mucenja gledanja u blokove - ma kakva textura da je na njima.

    @Walker
    Izvrces. Nisam ni rekao da treba da se fokusirate na jedan naslov. Bio sam vrlo precizan.
    Rekao sam da niste posvetili dovoljno paznje ovom, slobodno mogu reci, svetskom hit-cudu. Pogotovo kad se uporedi sa ucestanoscu clanaka o nekim nebuloznim igrama za koje su objavljene nove dve i po slike.
    A cak i kad, konacno, napisete nesto o MC, to je skoro pa besmislen clanak o texturama. Vest od pre pola godine. Aj da ste pre ovoga ispisali toliko clanaka na temu MC-a, pa su dosle na red i texture - to bi bilo u redu... nego ovako, s' neba pa u rebra... fail.

    Sto se tice pomoci, nemam vremena ni zelje, da pisem textove za vas, mislio sam da je dovoljno sto vam javljam povremeno sta je aktuelno vezano za MC ili neke druge igre koje mislim da zasluzuju (s)pomen. Mislim da je to dovoljan doprinos zajednici.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!