14. lip 2011.

F2P igre stižu na Steam

Valve je danas objavio da zvanično počinje sa dovođenjem izdavača freemium MMO igara na Steam. Poneke besplatne MMO igre sa mikrotransakcijama još su ranije bile dostupne na ovoj platformi (Global Agenda, na primer), ali od sada će kupovina opreme u igri moći da se obavlja pomoću Steam novčanika. Prvu turu čini pet naslova - Champions Online, Spiral Knights, Global Agenda, Forsaken World i Alliance of Valiant Arms.


Šta se tačno dobija ovime, pitate se? Iskreno, ne znam. Dok ne budemo u prilici da isprobamo neku od njih, nećemo znati za sigurno. Ali možemo da nagađamo - osim olakšane kupovine, postoji mogućnost da će se potpuno izbeći tortura registrovanja na sajtu izdavača, preuzimanja izdavačevog klijenta kojim se preuzima klijent za igru, registrovanja na odvojenom sajtu za mikrotransakcije... uopšte, cela ujudurma koja čeka jednog novog igrača željnog da se upusti u igranje F2P MMO igre.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 9:

  1. Ovaj Spiral Knights mi deluje kao lepa co-op zabava i njega ću verovatno probati.:) Ostalo me ne interesuje.:P

    OdgovoriIzbriši
  2. Hm... igram ja malo Global Agenda... i to što je u steamu ne znači da nema registracije... tačnije ne znači ništa posebno.

    OdgovoriIzbriši
  3. @Walker: Jednom u životu rešim da budem optimista i izaberem pogrešnu priliku. xD

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa pazi, ima jedna dobra stvar: nećeš morati da skidaš te igre sa sporih i čudnih servera autora, već direktno sa steama - isto i zakrpe... meni je to ok.

    OdgovoriIzbriši
  5. Spiral Knights nudi mogucnost koriscenja Steam naloga, sto eliminise smaranje sa dodatnom registracijom, a ima i Steam acivmente... :)

    OdgovoriIzbriši
  6. A lenj sam... o čem` se radi u tim uvijenim vitezovima? CO je čisto smaranje, bolje je obrnuti FF 10 puta, FW je kinesko ***** najgore vrste, možda probam GA ako se skinem sa tenkova...

    OdgovoriIzbriši
  7. Sve u svemu nije loše ko igra F2P igre spiral knights je odličan inače :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne mogu reći da me bilo šta od ovoga pretjerano privlači. Eventualno Global Agenda pošto sam čuo neke dobre stvari o toj igri ali ne vjerujem da ću je uskoro isprobati.

    OdgovoriIzbriši
  9. Nije los ovaj Spiral Knights, ali mrzi me da pocinjem sad :)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!