29. srp 2011.

Dragon Age 2 povučen sa Steam-a

"Rat" između EA i Valve nastavlja se povlačenjem igre Dragon Age 2 sa prodajne mreže Steam. Postoji nekoliko nezvaničnih objašnjenja, ali najverovatnije zvuči ono koje kaže da je Valve uklonio igru usled objavljivanja DLC-a koji ne bi bio dostupan na mreži Steam. 

Poznato je da proširenja i dodatni paketi sadržaja kupljeni na drugom mestu ne mogu da rade sa igrama objavljenim na Steam-u, što znači da je EA insistiranjem da DLC prodaje samo putem svog servisa Origin (nekadašnji EADM) svesno odlučio da izazove ovakav sled događaja i odrekne se tržišta od nekih 30 miliona kupaca.

Naravno, shodno Steam-pravilima, svi igrači koji već poseduju igru moći će da je instaliraju i igraju i ubuduće. S obzirom na kvalitet ovog naslova, rekao bih da nije velika šteta.

Dodatak: Ranko je našao ovaj video, u kojem keva ludog "komentatora igračkih pojava" pod imenom AthenWins priča o EA i njihovom povlačenju igara sa mreže Steam...

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 9:

  1. Definitivno nije velika šteta i možda čak bude dobro ako spreči nekoga da kupi DA2! A i DLC im je očekivano nikakav i izgleda ne vredi ni pola svoje cene, slabo je ocenjen i koliko čujem traje samo 2-5 sati.
    Nadam se da će ovo ipak nekako rešiti do izlaska ME3! Neću da prelazim na Origin a ME3 je sada jedina BioWareova igra koja me interesuje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Oba Mass Effecta su za sada na Steamu, videćemo šta će biti sa trećim. Od EA i Activision me ništa više ne čudi...

    OdgovoriIzbriši
  3. Mene je žao BioWare-a iako su zaslužili na neki način pričajući koještarije na nivou Bethesde u poslednjih godinu dana nakon izbacivanja DA2. Koga briga za EA i Steam kada ionako plivaju u parama. Ispaštaće kompanija koja je bila dobra u svom poslu i završiće loše kao što smo videli u mnogim slučajevima. Šteta. Prava šteta.

    OdgovoriIzbriši
  4. Bioware neće ispaštati (otpuštanja, smena uprave ili čak zatvaranje) dok god se SWTOR prodaje dobro, a trenutno obara sve rekorde u predprodaji, iako ga nema na Steamu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Искрено, заболе ме и за Масни Ефекат и за искасапљени Драгон Ејџ 2. Све будуће Бајине игре (ако се неким чудом не врате на прави пут али нема шансе за то) могу да заобиђу Стим што се мене тиче и не бих рекао да ће ми бити жао. Бојим се за BF3 и уопште будуће DICE-ове наслове, не за Бајине "игрице".

    @Walker
    Видећемо за TOR, сигурно ће бити велики успех у предпродаји и сигурно и месец два по изласку без обзира на све, због огромног хајпа и безброј SW фанова. Али то не значи да ће игра успети, ако не испуни очекивања(а неће) и ако оцене мејнстрим критике не буду по мери.

    OdgovoriIzbriši
  6. Slažem se, SWTOR se prodaje samo na talasu hype-a. Ako preživi godinu dana plaćanja pretplate i nastavi da uvećava broj igrača, onda su tek uspeli.

    OdgovoriIzbriši
  7. Bedan pokušaj da privuku nove mušterije na svoj servis.:) Nije im ni prvi a sigurno ni poslednji put da pokušavaju ovo od kako je Origin pušten u pogon.

    OdgovoriIzbriši
  8. GuildWars2 će napraviti pravu kataklizmu kada izađe. Zašto bi iko plaćao pretplatu kada su skoro svi MMO sada besplatni? Ne može SWTOR da bude toliko dobar. Ali ko će ga znati.
    Doduše ako imaju para da se održavaju neko vreme onda je i ok, ali ništa groundbreaking. Živo me interesuje koliko će se ocene kritičara i iskustva igrača razlikovati.

    OdgovoriIzbriši
  9. Stari dobri EA...ma mos' misliti, sta cemo sad bez DA dvojke :S

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!