24. srp 2011.

Studentkinje nemaju vremena za igranje

Nedavna studija koja je obuhvatila više od 200 studentkinja američkog univerziteta MSU, pokazala je da imaju daleko manje vremena za igranje video igara, te opuštanje uopšte, od svojih kolega muškog pola. Pored toga, devojke su izjavile da više vole "srećne i smešne" igre od ozbiljnijih i mračnih naslova, te da im više odgovaraju neobavezni sadržaji.

Šta tačno oduzima vreme ženama na fakultetu, pa ne stižu da se igraju? Iako same tvrde da imaju "više obaveza", ne mogu poreći da se obaveze na američkim univerzitetima kreću unutar okvirnih 16 časova sedmično za pripadnike oba pola. Pa opet, muškarci nekako uspevaju da se igraju 9 časova sedmično, a devojke samo 4 časa. Možda je to ona priča kako žene ranije sazrevaju, u tim godinama život i obaveze shvataju preterano ozbiljno i ne znaju da se opuste, ili se opuštaju na neki drugačiji način, koji im pomaže da se oslobode stresa uz više osmeha...


Šta god da je posredi, industrija trgovine i usluga neće dozvoliti da njihove najveće mušterije od postanka sveta preskoče najprodavaniju robu ikada! Zaključci su već doneti i očekuje se da budućnost donese više igara namenjenih isključivo ženama. Takvi naslovi bili bi manje zahtevni, a doneli više životnih koristi poput oslobađanja od stresa i stimulacije mozga...

Napomene: Ukoliko vas tema zanima, možete pronaći ceo tekst studije ovde. Fotografija upotrebljena u članku (CC BY-NC 2.0) Deepwarren.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Mislim da je do sazrevanja u pitanju. Znam jednu koja zbog grafike The Last Remnanta ne vidi nikakav problem u tome da grinduje kroz celu igru :)

    Ali treba zaista nekih kvalitetnih ženskih likova u video igrama napraviti. Pošto muške gotive samo ako je neko kao Dante iz prošlih DMCa. I ne mislim na uber sisate sa svim kadrovima uperenim u njihovo dupe, to je već smešno danas.

    OdgovoriIzbriši
  2. Naravno da nemaju vremena kad muskarcima treba 10-15 minuta maksimalno da se spreme a zenama 2 sata eto gdje one gube vrijeme XD

    Muskarci taj sat vremena dodatni prij izlaska utrose na igrenje one na spremanje i rjesena misterija :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Aha, znači sazrevanje je "shvatanje života i obaveza preozbiljnim" uz nedostatak opuštanja? Ma mora da se opuštaju seksom. Muškarci su za igre, žene su za seks. Da. :)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!