10. kol 2011.

Crisp tehnologija protiv prevaranata u igri TERA

Znate li šta su izrazi: gold farming, spam bots, griefing, power leveling, phishing? Gadno zvuče, mora da je nešto strašno. I jeste, to su zaraze od kojih boluju mnoge MMO igre. Crisp Thinking je kompanija koja je pronašla način da prati stanje na serveru i beleži sumnjive događaje koji odudaraju od vrednosti koje zadaje razvojni tim. U prevodu, Veliki Brat vas posmatra. Čik nek se negde pojavi veliki prenos novca, čik nek neki igrač naglo napreduje, čik nek se na aukciji dogodi prevrat - Crisp je tu da obavesti nadležne organe.

Ne mogu da verujem, prokleti MMO dobija finansijsku policiju. Najsavremenije vrste. Kako se osećate povodom toga? Da li mislite da su boleštine koje zahvataju igre tolika muka da zahtevaju tako drastične mere? Da li ćete se igrati kao i inače ili ćete imati lepljiv osećaj da vas neko posmatra?
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Isti stav imam i u stvarnom zivotu, nek me slobodno gledaju, ja nista nemam da krijem.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nema šanse, to je još samo jedan vid lažnog reklamiranja od strane firme Frogster Interactive čija igra Runes of Magic ima ogromnih problema sa hakovanim nalozima, gold sellerima i svim bolestima koje idu uz MMO. Da imaju načina da to sve spreče primenili bi ih u već postojećoj igri.

    OdgovoriIzbriši
  3. To što serveri i mmo kompanije rade za novac nije mala stvar, naplaćuju farming bez problema i zarađuju pare samo tako na naizgled totalno glupim stvarima.
    I sada se pojavi neko ko kaže da je to nelegalno i da moraju njima da plaćaju licencu, u suprotnom zatvor.
    Podseća na naše svakodnevne zakone.

    Predpostavljam da će ovo zahvatiti uglavnom F2P MMO igre. Mene zanima da li će prodaja naloga ostati kao normalna stvar ili će i to morati da ide samo preko kompanija, tj igrači neće moći da prodaju svoj account nego firme samo koje drže te servere.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!