17. kol 2011.

Gamescom: Najavljena igra WildStar

Ako ćete čitati samo jednu vest danas, neka to bude ova. Prilikom opisivanja igra Arcanum pomenuo sam da Tim Cain radi u Carbine studiju kao jedan od dizajnera na, u to vreme, neimenovanom MMO naslovu. U međuvremenu se ekipi pridružilo još nekoliko više-manje poznatih imena. Sajam Gamescom u Kelnu iskorišten je za premijerni prikaz do sada nepoznate igre na kojoj rade. Posredi je WildStar























Rasa Eidan sa planete Nexus bila je najmoćnija u celoj galaksiji, zahvaljujući svojoj nadmoćnoj magiji i tehnologiji. Odjednom su nestali i sada svi narodi žure da se proglase za njihove naslednike, ali i da preuzmu ostatke njihove civilizacije, kako bi ojačali sebe... i saznali šta se desilo. Zbog čega vi idete tamo - pitanje je na koje će svaki igrač morati da odgovori, jer autori obećavaju napredno portretisanje likova koje uključuje motivaciju i poreklo, što opet određuje stepen i vid jedinstvenog sadržaja koji će biti dostupan kasnije.
























Najveća novost svakako jeste 'Momentum mechanics', sistem dinamičkih zadataka koji proširuje ono najavljeno za Guild Wars 2 ili viđeno u igri Rift time što igrači sami određuju šta će da rade i koju nagradu će da dobiju - slično sistemu opklada iz Fable. Na sve to nastavlja se jedinstven svet koji je potrebno istražiti i zaista fantastičan grafički stil.


Na zvaničnom sajtu možete da se prijavite za beta-test. Kasnite.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 9:

  1. Iako je MMO, probah bih ga jer Kejn. Međutim, formular za betu očigledno oseća moju mržnju prema žanru, te mi ne dozvoljava da privedem prijavljivanje kraju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Eh, g. Cain je napustio Carbine pre negde oko mesec dana. Bilo bi dobro kada bi osnovao vlastiti tim ili prilključio se nekom postojećem i počeo rad na novom singlplejer cRPG-u. Nešto poput pravih Fallouta ili Arcanuma bi bilo sjajno, ali znam da za to nema šanse danas. Bilo kakav novi cRPG od njega bio bi sjajna vest.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nevažno, njegov deo posla je završen, a uticaj će svakako biti vidljiv.

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je u svakom slučaju nevažno, jer neću igrati ovu igru(ili bilo koji MMO, bez obzira na to ko je uključen u njegov razvoj).
    Šteta što ovo nije bila SP igra. Ideja za svet je zanimljiva iako nisam fan ovog Piksarovskog stila u igrama i ovih... zečica što liče na Viere iz FF XII.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ni meni formular nije radio... hm...

    OdgovoriIzbriši
  6. Hm, čini li se još nekome da ovo ni malo ne liči na onaj stari concept art sa Carbineovog sajta? Sada su ga sklonili ali mislim da ga je većina ovde nekada videla.
    I meni se dopada grafički stil iako bih voleo da okruženja budu malo manje WoWasta.:) U svakom slučaju još jedan MMO uz GW2 za koji sam zainteresovan.

    OdgovoriIzbriši
  7. Пријавио сам се за бету али морам признати да сам разочаран виђеним. Знао сам да ће арстајл бити "картунолик" али очекивао сам нешто потпуно другачије јер су навели Гиблијеве анимиране филмове као једну од инспирација. Али ово, мене је озбиљно срамота да гледам на ове слике. Да не спомињем колико већ ММО игара данас гања сличан стил.

    Надам се да ће се Кејнов утицај видети у гејмплеју, дизајну квестова и причи кад се већ ни мало не примети у дизајну света и артстајлу.

    OdgovoriIzbriši
  8. Pa izgleda lepo igra, luckasto na svoj način. Ne vidim kako kopira stil drugih. Sličan je interfejs samo.
    Za razliku od Azijskih koji su pljunuti braća blizanci svi. A polako počinju i zapadnjaci.

    OdgovoriIzbriši
  9. Grafički liči na Free Realms. Nije nešto što mi pretjerano godi ali nije ni od sorte cartoon grafike koja izaziva bol u očima i probleme sa probavom. Vidjećemo koliko će se razlikovati od ostalih igara na MMORPG tržištu i šta će to novo donjeti. Rekao bih da je već sad jasno da neće biti story-driven MMO koju su neki očekivali zbog Tim Caina.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!