16. kol 2011.

Najavljen Nexus 2

Most Wanted Entertainment je razvojni tim iz Mađarske. Oni su, praktično, bivši Mithis Entertainment. Kupio ih je Eidos, pa je njega kupio Square Enix, a mađarski studio je zatvoren. E sad... To su likovi koji su radili igru Nexus: The Jupiter Incident. Posredi je svemirska RTS-igra koja je sjajnom pričom i solidnom grafikom osvojila srca okorelih igrača. Ova igra računa se za svojevrsnu poslasticu u kojoj nije mogao svak da uživa. Slično crnoj čokladi, ukiseljenoj lubenici i sličnim specijalitetima. Elem, Most Wanted Entertainment najavio je nastavak serije u vidu igre Nexus 2.

Mađari obećavaju dostojnog naslednika kultnom Nexus-u. Zanimljivo je da će igra biti finansirana takozvanim crowfunding metodom. Naime, svi zainteresovani mogu da prilože novac (ovde). Tako će, zapravo, razvojni tim skupiti sredstva dobrim delom i od samih fanova igre. Dakle, ako ste ljubitelj Nexus-a, eto prilike da se isprsite. Zanimljivo je da su tu skoro Nexus: Jupiter Incident objavili na Steam-u, pa možete osvežiti sećanje ili se priključiti armiji fanova.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

2 komentara:

  1. Još je rano za slavlje. Ovo je ipak mnogo novca za prikupiti na ovaj način.
    Jest tužno kada vidiš da se ovako talentirani ljudi muče da finansiraju svoju igru dok se svake godine desetine miliona dolara ulažu u nove nastavke CoD-a i njemu sličnih.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!