26. kol 2011.

Razer Blade, pravi laptop za igranje

Razer razvaljuje sve redom. Rešio je rasplamsati revoluciju radi rehabilitacije računarske razbibrige. A sad, ozbiljno. Razer je firma koja pravi hardver za igrače. U poslednje vreme objavili su prilično oštre i hrabre izjave  u kojima kritikuju stanje današnje igračke scene. Pre svega, žulja ih ono što i nas - konzolizacija igračkog tržišta i marginalizacija zabave i kvaliteta na uštrb profita. Elem, prvi korak posle pompeznih izjava jeste Razer Blade.

Razer Blade je laptop koji su nazvali prvi pravi igrački prenosivi računar. Posredi je sledeća konfa: 2.8GHz Intel Core i7 2640M, 8 GB 1333 MHz DDR3 RAM, 17.3" 1920x1080 ekran, nVidia GeForce GT 555M sa 2 GB GDDR 5 RAM-a, HD Webcam, 60 Wh baterija, 320 GB 7200 RPM SATA HDD, Wireless.



U firmi Razer nadaju se da će jačanje PC hardvera vratiti razvojne timove i izdavače, jer tvrde da je stagnacija tehnološkog razvitka PC računara oterala industriju ka konzolama...

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 7:

  1. Ja imam samo jedno pitanje: Hladjenje?
    Te mogucosti mi ne izgledaju bas nesto... hladno...

    OdgovoriIzbriši
  2. Разочарали су ме.:(

    Читам коментаре на ову вест на већим сајтовима. Ово само даје материјал онима који тврде да је PC гејминг неприступачан и прескуп за обичне смртнике.

    OdgovoriIzbriši
  3. I mene zanima hlađenje...Dell je već bio optuživan zbog situacije sa kulerima.

    Kakva crno PC gejmer tržište sa lap topovima?
    Ne možeš menjati komponente na njemu. Reklama im je zanimljiva, ali upecaće se samo ljudi koji imaju pare i nije ih briga puno šta kupuju. Kupovati laptop za gejming jednako je kupovini plastičnog noža za sečenje hleba, ne možeš da ga oštriš već samo nov da kupiš kada postane neupotrebljiv. Za duple pare. Smešno, zna se odavno za šta ljudima služi lap top najviše. Čudna zamisao da neko želi da reklamira to za igranje.

    OdgovoriIzbriši
  4. @Link_Pain

    Nije uvek tako, recimo ja se 90% vremena igram na laptopu...

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne kontam cemu hype. Gaming lapova je bilo i ranije, cak i mnoooogo jacih konfiguracija. Alienware, Asusova ROG serija, Tecra,... i to konfiguracije da se us*r*s, konfiguracije kakve vecina od nas nece nikad imati ni u desktopovima!
    E sad, ovaj ima touch umesto notepada - uuuu revolution! Gaming revolution! Daj bre...

    OdgovoriIzbriši
  6. Hype je u tome što su strpali uobičajeni "desktop replacement" u kućište debelo samo 2.24cm. A pomenuti touchpad je istovremeno i pomoćni ekran koji prikazuje informacije iz igre određene kroz specijalne drajvere. Pogledajte video.

    OdgovoriIzbriši
  7. Pogledao sam, naravno... i komentarisao ga. Mos' misliti imas dodatni touch ekran umesto notepada, koji je uglavnom beskoristan (potrebna saradnja igracih kompanija), wow! Gaming laptop, nema sta!
    Moja poenta je da postoje duplo jace konfiguracije ili makar iste takve vec godinama. Konfiguracije koje su u rangu sa vrhunskim desktopovima u tom trenutku.
    E sad, to sto je tako tanak, videcemo kako ce se pokazati u temp. disipaciji... vec smo imali dosta primera takvog slim dizajna (Apple MacBook Pro/Powerbook, anyone?), pa je bilo: "gori more tope se planine"... ili iPhone (4?) gde moras da "uklonis" dva prsta kako bi imao signal.
    Samo da je slim i da se dimenzije izrazavaju u mm, wow revolucija! Pa da je to tako moguce, inzenjeri koji proracunavaju hladjenje bi to konstruisali i u Asus-u i Dell-u... naravno, iskljucujem izenjere koji pod pritiskom moraju da zanemaruju koeficijente kao u Apple kompaniji, a izgleda i u Razor-u! :D

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!