18. ruj 2011.

inMomentum, prvi utisak

Digital Arrow, razvojni tim iz Temerina pozvao nas je da testiramo igru inMomentum koju će uskoro objaviti na Steam-u, još nekim mrežema i - kako se nadaju - na disku u klasičnom izdanju. S obzirom da smo veoma naklonjeni domaćim autorima, prihvatili smo ponudu gospodina Norberta Varge iz Digital Arrow-a i otključali beta-test verziju igre.




U odnosu na bogatu i zanimljivo prikazanu igru iz dokumentacije, suočio sam se sa praznim prostorom. Da, igru sam pokrenuo (rađena je u Unreal Engine 3) i da, video sam luminescentne objekte, i - jeste, mogao sam da se krećem prilično brzo i da skakućem... ali.... ALI... nisam video poentu. Skočim, doskočim i kao Spajdermen na Beograđanki... "ku'ću sad..."


Onda sam otkrio još mapa, različite modove, nekakve kuglice sa poenima, prekidače, zidove, vertikalne skokove. Kretanje je postalo zabavnije, premda sam i dalje najviše puta video pad. Okej, pomirljivo sam zaključio. FPS-platormske trke nisu za mene. Pokušao sam da igram protiv nekog živog igrača, ali nisam uspeo da se prikačim na MP server niti da uspešno hostujem igru. A moram priznati bilo mi je škakljivo da vidim ko će više puta da propadne u provaliju, Walker ili ja....


Pogledajte trejler za igru, pogledajte sličice. Šareno je, brzo je, inovativno, sloboda kretanja je neverovatna, mjuza je dobra. Čestitamo timu Digital Arrow na razvoju igre koju je teško smestiti u ustaljene kategorizacije. Želimo im srećan rad i nadamo se da će finalna verzija igre biti isto tako uzbudljiva za istraživanje kao i beta.

Autor teksta, Ranko 'Game Master' Trifković, jedan je od tri osnivača i urednika Igrorama bloga.

Bio je glavni urednik mesečnika "Gameplay", bio je jedan od urednika mesečnika "The Gamer", glavni i odgovorni urednik časopisa "IT Market" i "Hobby Master", te novinar-saradnik u brojnim drugim izdanjima uključujući Digital!, PC Magazin i ActionTrip.

Sve recenzije istog autora

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 9:

  1. Nadam se da znaju šta rade. Platforming u većini igara koje se igraju iz prvog lica jednostavno ne funkcioniše. Zapravo, mislim da je Mirors Edge jedina igra u kojoj je to izvedeno relativno dobro, bar iz mog iskustva.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pisah ranije na SK forumu al' da kazem i ovde, previse mi vazdusasto izgleda u odnosu na npr. Counter Strike Deathrun mape. Skok deluje vise kao kretanje cut-scene kamere nego kao skok. Mada opet to je utisak na osnovu gameplay videa, dok ne probam ne mogu nista sa sigurnoscu reci osim bravo i samo napred :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Igra je, kao sto mnogi znaju, jos u beta fazi. Poenta igre je scoring race, odnosno utrkivanje. Igra se bazira na multiplayer verziji- koja jos nije do kraja izbagovana. No sve u svemu, mislim da je neumesno praviti viceve o igri, pogotovo ne beogradske u zemlji koji uopste nema gejming industriju. Za Digital Arrow: -bravo momci, samo napred, drzim vam palceve, da sto pre zavrsite igru.

    OdgovoriIzbriši
  4. Braco momci samo nastavite. Pa sad kome se ne svidi neka. Kome se svidi extra. Zavrsite je sto pre da mozemo da se poigramo i damo svoje misljenje...

    OdgovoriIzbriši
  5. @beesmarty
    Većina Rankovih tekstova je takva, čovek nije mislio ništa loše. I nije li na kraju napisao: "Šareno je, brzo je, inovativno, sloboda kretanja je neverovatna, mjuza je dobra. Čestitamo timu Digital Arrow na razvoju igre koju je teško smestiti u ustaljene kategorizacije."?

    OdgovoriIzbriši
  6. Moraću probati :) Pa makar zaginuo kroz provalije.
    BTW, zašto će je baš na Steamu objaviti?

    OdgovoriIzbriši
  7. Jedino s cim ja ovo mogu da uporedim je Island Hopping. Jel to taj fazon? Nadam se da ce biti dobra.

    OdgovoriIzbriši
  8. @beesmarty, nadam se da nisi mislio na mene kada si se durio na 'beogradske viceve' tim pre sto sam ja iz Segedina...

    OdgovoriIzbriši
  9. Ideja je zanimljiva i nadam se da će biti uspješni.
    Sviđa mi se stil grafike u ovome što sam vidjeo. Jednostavno i precizno i donekle nalik na Mirror's Edge. Mnogo je lakše za snalaženje nego da su okruženja pretrpana detaljima.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!