20. ruj 2011.

King Arthur: Fallen Champions, prvi utisak

Kao što kapetan Crna Guja reče, "Bog radi prilično brzo ovih dana". Tu skoro, pisali smo o tome da je objavljena igra King Artur: Fallen Champions. A danas vam već prenosimo i prve utiske iz igre. Posredi je neka vrsta samostalnog proširenja.


U igri su tri heroja: Ser Lajonel, Drest Odabrani i Ledi Korigan of Ši. Slobodni ste da igrate s kojim god želite, čak i da ih menjate u sred kampanje. Jedino što im se priče prepliću, pa je za završetak igre neophodno da prođete sve tri priče.

Fallen Champions ima neki osnovni tutorijal, ali u suštini sve je spremno za akciju. Pretpostavka je, očito, da će igru nabaviti fanovi igre koji željno iščekuju nastavak, King Arthur II. Stoga Fallen Champions izgleda isto kao prethodna igra na koju se oslanja, uz poneku sitnicu.



Prvi deo igre se odvija kroz praćenje priče uz tekst i ilustracije. U tom delu vaš junak istražuje svet oko sebe, susreće protivnike i buduće saborce. Kroz niz izbora priča se zahuktava tako da kada bitka dođe, igrač je spreman i naložen da se baci u boj. Pred bitku možete da dodajete nove veštine ili unapređujete stare, kačite arterfakte. Borba se odvija u RTS-fazonu koji više liči na onu staru igru Spellforce, nego na Total War. Kamera je malo zbunjujuća jer su jednice malene, a teren veliki, pa stoga svaka iznad sebe ima oznaku kojoj vrsti pripada (pešadija, strelci, konjica). Takođe, kontrole su malo šašave, desnim dugmetom potvrđujete naređenje za borbu, a levim potvrđujete čarolije. Ipak, pretpostavljam da je ljubiteljima arturijanskog ratnog RPG-a ovo sve vrlo logično i prirodno.


Muzika je divna, s keltskim šmekom i odlično producirana, oseća se punoća bubnjeva. Grafika je dopadljiva, preovladavaju mračni tonovi kao što i priliči mitu iz vremena kralja Artura. Igra košta 9.99 dolara što je sasvim pristojna cena za trideset novih misija.

Prikaz ove igre omogućio nam je GamersGate



Autor teksta, Ranko 'Game Master' Trifković, jedan je od tri osnivača i urednika Igrorama bloga.

Bio je glavni urednik mesečnika "Gameplay", bio je jedan od urednika mesečnika "The Gamer", glavni i odgovorni urednik časopisa "IT Market" i "Hobby Master", te novinar-saradnik u brojnim drugim izdanjima uključujući Digital!, PC Magazin i ActionTrip.

Sve recenzije istog autora



Igrorama i Neocore Games žele da obraduju tri srećna čitaoca po jednim primerkom igre King Arthur: Fallen Champions. Potrebno je da tačno odgovorite na nagradno pitanje i zatim sačekate sutrašnje izvlačenje (septembar 21, 22h), kada će redakcija nasumično izvući tri dobitnika. Odgovor napišite u komentaru. Pravila ove igre podležu opštim pravilima bloga.

Nagradno pitanje glasi: U kojoj susednoj državi kuća Neocore Games ima razvojni studio?
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 30:

  1. Madjarska!!!Veoma mali i nepoznati studio nama

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma nema veze, izvlačićemo se :P
    Mada iskreno nisam toliko pažnje obraćao na igru nikada, kewl mi je što Mađari imaju dobar tim za pravljenje igara.

    OdgovoriIzbriši
  3. @Miloš: Zaista, ti si jedini dao originalan odgovor. :D

    @Link_Pain: Nisi mnogo propustio - originalni Artur je imao mnogo potencijala, ali trapave i nezgrapne bitke su ga znatno osakatile. Neokorci su i sami to primetili, pa su bitke u Lionheart-u neuporedivo udobnije i uopšte, bolje u svakom smislu. Fallen Champions i druge ekspanzije nisam probao, ali dvojci se radujem. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kupio sam King Arthur Collection na Paradox-ovoj rasprodaji, što uključuje i prve dve ekspanzije i neki DLCrap. To bi trebalo da mi oduzme dovoljno vremena ako budem zadovoljan sa igrom. Zato neću odgovarati na pitanje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Mađari imaju jaku produkciju i mnogo timova: Digital Reality, StormRegion, Mithis Entertainment, Beholder Kft, Atomic Motion Games, Eidos Hungary, Amnesty Design...

    OdgovoriIzbriši
  6. ^^Da, a Neocore definitivno nije "mali i nepoznati studio".
    Da ne zaboravim: odgovor je Mađarska.:P

    OdgovoriIzbriši
  7. Vreme je za proglašenje pobednika, tj. srećnih dobitnika. Hvala Neocore-u, hvala vam što ste se odazvali u tolikom broju.

    Igru su dobili: Indoril, Skylight i Batistuta

    Čestitamo još jednom dobitnicima, nek' ostave mejl (odmah ćemo ga ukloniti), a mi ćemo im poslati kodove za aktivaciju

    OdgovoriIzbriši
  8. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  9. Čestitam narode!

    @Game Master: nazalos kod nas ih nema toliko, odnosno i ono sto ima ili se bave programiranjem delova za nekog drugog ili prave nesto za i/g telefone :(

    OdgovoriIzbriši
  10. @Miloš

    Da, slažem se da ih nema dovoljno, ali oni koji rade veoma su dobri. Možda nemaju svetske hitove kao timovi susednih zemalja, ali žive od svog rada, što je veliki podvig. Ne smemo da zaboravimo da i u drugim zemljama mali timovi "tezgare" dok ne stasaju da iznedre svoju igru. Filipinci su imali timove koji su objavljivali igre pošto-poto, pa osim one jedne božanstvene avanture uglavnom su ostali u sećanju kao autori krš-igara...

    OdgovoriIzbriši
  11. Izgleda da sam propustio ovo. Jbg...
    Stvarno nam nedostaje nekakav fantasy Total War. Nisam igrao KA niti mi je bio nešto zanimljiv ali igrao sam Mark of Chaos koji je svojevremeno imao real time bitke na nivou onih iz TW serijala. Vjerovatno bi igra bolje prošla da je imala i 4X kampanju nalik na TW umjesto linearne kampanje.

    OdgovoriIzbriši
  12. Otvorih, kopirah, aktivirah.
    Kod je ispravan, igra se skida, hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  14. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  15. Zapisane su i vaše adrese, odmah vam šaljemo kodove.

    OdgovoriIzbriši
  16. ^Takođe. Hvala redakciji i NG na organizaciji nagradne igre. :)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!