16. lis 2011.

Bunch of Heroes, prvi utisak

Zabavno oružje, nekoliko smešnih rečenica i stres. To su glavna obeležja ove igre. Bunch of Heroes je naslov koji pokušava da se ogrebe o uspeh serijala Left 4 Dead, pozajmljujući ono što je igru učinilo poznatom i dodajući nekoliko novina. Zapleta kao da nema, pošto je zadatak u svakoj misiji isti: spasi navijačice, potamani zombije, sačuvaj neku oblast, uništi mašine za stvaranje zombija. Navodno osveženje dolazi u vidu Marsovaca, mada i nisu neka žiška. Autori su uporno pokušavali da budu duhoviti, ali čini se da su samo nabacivali, navodno, smešne rečenice.


Lika vodite pomoću tastature i miša. Kamera vas prati iz polu-ptičje perspektive (ni na zemlji, ni na nebu), što nije baš najpogodnije, ali uglavnom nećete imati većih problema. Ono što stvara nevolje, to je težina. Apsolutno je ista, bilo da igrate sami, ili sa još tri kompanjona. U početku nije problem igrati je samostalno, ali kasnije je nemoguće preći igru bez drugara.


Oružje je najbolji deo igre. Postoji ogroman broj veoma raznovrsnog naoružanja, te je teško odlučiti se. Izdvajam: The Mutilator (koji zbog sposobnosti prolaženja kroz protivnike predstavlja jedno od najboljih oružja tokom cele igre), Minigun, Cluster Launcher i Friendless Cannon (neka vrsta nuklearnog lansera). Zdravlje ćete gubiti vrlo često, a prve pomoći neće biti nigde. Postoje i plave kuglice koje vam pune posebnu skalu za ultra-napad, koji će očistiti veliki deo ekrana od zombija. Takođe, paketi municije, novog oružja i stacionarnih odbrana stvaraju se tokom igranja.


Iako igra nema grešaka u kodu, pruža dobru zabavu za društvo, ipak ima velike nedostatke. Kratka je, svega devet misija, i mogu se preći za sat-dva. Već posle prelaska prve celine igra postaju dosadna. Preporučujem vam da je zaobiđete. Nije toliko loša, ali nas očekuje prava navala velikih naslova, pa je bolje sačekati ih.



Autor teksta, Nikola '2slow4me' Radisavljević, šegrt je bloga Igrorama od oktobra 2011. godine.

Učenik je gimnazije, a najviše voli da igra strategije i RPG. Vatreni je obožavalac serijala Stronghold.

Sve recenzije ovog autora

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

4 komentara:

  1. What the...zombiji su odjednom "in". Ovo bi bilo super da je pravljeno u stilu Metal Sluga, ali šteta što nije. Jer osim tamanjenja kao što si rekao, nema drugog užitka.
    Btw, poslednja slika ne radi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja zadnju sliku vidim.
    Zombiji su ono što su nindže bili 90-tih kada je Dudikof harao ekranima. Tada je sve sa rečju "Nindža" bilo gutano u ogromnim količinama. Danas su to zombiji i zadržaće se još tu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa da, to nisu bile prave nindže, prave mi i ne vidimo ako se pojave :P
    Mislim da je najveća greška stvaraoca nekog naslova, koji ima zombije u sebi, to što naprave karakondžulu koja je zombi kao neki, ali liči na sve samo ne na njega.
    BTW slika mi prebaci na google error 404 :/

    A jel može da se igra i kao zombi? To bi bilo kewl.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hmmm... Uploadovaću je na neki sajt pa ti puštam link na gmail.
    I ne, ne može se igrati sa zombijima. Od likova su dostupni: Neki dedica koji je komunista, ovaj crnja je ragbista, onda ima neki kapetan UN-a i jedna kineskinja. Ti biraš od njih i cepaš, a osim u modelu nema nikakve razlike.
    Pa šta da ti kažem, nekada se takođe mislilo da zombi ne može da bude i brz i strašan u isto vreme, pa im je Romero čini mi se pokazao kako se to radi. Ali se oni fokusiraju da to izgleda što strašnije, kao recimo u Resident Evil serijalu, gde počinje sa zombijima dok ne krenu da im rastu pipci iz glava. Mislim, the f''k

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!