10. stu 2011.

Hakovan Steam!

Pre 19 minuta primili smo e-mail od kompanije Valve, u kojem piše da je nedavno deface-ovan Steam forum (što se znalo), ali i da postoji mogućnost da su napadači došli do zaštićene baze podataka, koja sadrži privatne podatke korisnika mreže Steam, uključujući e-mail adrese, poštanske adrese i lozinke. Za sada nema dokaza da su ovi podaci ugroženi, a stručnjaci ispituju šta su tačno napadači mogli da vide/preuzmu.


Smatramo da je najbolje da sami pogledate šta piše - i tako ćete nešto kasnije dobiti privatnu poruku slične sadržine na Steam forumu... Ukratko: Valve preporučuje da nadzirete svoju karticu i obavestite banku ako primetite neku sumnjivu aktivnost.

Za nas iz Srbije, ovo je verovatno dobra vest. Razmislite malo. Nemamo ništa na karticama, ako neko i proba da ih "troši" popiće odbijenu transakciju. Sa druge strane, Valve će, poput Sonija, morati nekako da se oduži mušterijama za pretrpljeni strah... Kako drugačije nego besplatnim igrama?
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 14:

  1. Kartica mi je iz Vojvodjanske banke i drzim je zakljucanu. :)
    Kradljivci mogu da mi se napasu muuuuuuuuuuuuuuuuuu
    DA!

    OdgovoriIzbriši
  2. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Antonello_da_Messina_005.jpg

    Za lozinke nije frka, Steam guard stvarno radi posao lepo, siguran sam da je nemoguće oteti lozinku bez otimanja mejla za koji je nalog vezan. Kartični podaci su već druga priča...

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislim da smo zbog pretrpljenog straha i duševnog bola zaslužili, u najmanju ruku, svako po Portal 2.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jel se zna ko je?
    Lulzsec? Ili neko drugi?

    OdgovoriIzbriši
  5. Dokoni kreteni, umesto da rade nesto korisno za drustvo pokusavaju da kradu tudje podatke. I spit on them!
    Nikad necu shvatiti takve umove

    OdgovoriIzbriši
  6. Pa ne znam, da li su Lulzi uradili nešto sa onim podacima uopšte? Ili je sve bila zajebancija za njih?
    Mogu da podmićuju, to stoji, ali izjava digitalnih "kuća" da su uradili bilo šta ekstremno loše sa ukradenim informacijama nema.

    Da se ne shvatim pogrešno, ne podržavam agresivno hakovanje. Međutim, koliko puta je rečeno da će Internet prodaja doći nekom glave posebno u igračkim industrijama (AC2 klasičan primer), a tek koliko puta su rekli da se to neće desiti. Možda treba bolje razmisliti generalno o tome umesto juriti za profitom samo.
    Jer ovo je upravo dokaz, kada Diablo 3 izađe, zbog idotske politike profita da i singleplayer mora preko neta, hakovaće server bez problema.

    OdgovoriIzbriši
  7. Да дају гратис по пет игара по избору сваком кориснику. Џ ор ГТФО! :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Fer je da sada svaki korisnik dobije prvu igru na svojoj listi želja za džaba, kao naknadu za pretrpljeni duševni bol.:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Sumnjam da će deliti igre drugih izdavača. Jedino Portal 2 ili evnetualno Dota 2. Nemaju šta drugo novo da daju, a da je njihovo.

    OdgovoriIzbriši
  10. I say Portal 2 + DotA 2 + CS:GO :D

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!