6. sij 2012.

Šta se ovo, ljudi, događa?

Sedim i pokušavam da smislim naslov. "Holivud poludeo", a opet, nije baš Holivud, već tu oko njega. "Profesionalni cosplay u promotivne svrhe", a opet nekako mi je to nedovoljno, jer kako da vam objasnim u jednoj rečenici neuobičajenost redosleda cosplay-film-igra. Sad kad sam pregrmeo naslov, da vam kažem ukratko o čem' se radi: Red 5 Studios unajmio glumce i kostimografe za potrebe promocije MMOFPS igre FireFall.

Ništa čudno, Mark Kern je tip koji je nekad radio kao vođa tima za WoW. Otvorio je Red 5 Studios i prave MMOFPS koji mnogo dobro izgleda, a i priča je zanimljiva. Igra ima naslov FireFall. Igra će biti besplatna, sa bogatim otvorenim svetom. E, sad. Trik je u tome da su do sada igre obično bile reklama filmovima. Znate ono, pojavi se hit, pa onda ide krš igra. Dešavalo se da zaljubljenici u maskenbale (tako se nekad zvao cosplay) prave kostime po uzoru na igre. Ovo je, valjda, prvi put da se prave kostimi u koje se oblače glumci koji će (verovatno) igrati u seriji, a koja promoviše igru. Preobrnulo se, valjda.

Inače, ne bih da tupim, nego samo da vam skrenem pažnju. Postavio sam dole, kao što vidite dva klipa. Vredi ih pogledati. Prvi je o Kristl Gracijano (Crystal Graziano). Ona je profesionalna kosplejerka. Što bi se reklo, toliko dugo se bavi kostimima raznih igara, da su počeli da je angažuju u promotivne svrhe. Majstor kostima za FireFall, holivudski kostimograf specijalnih efekata Stiv Vong, oduševljen je Gracijanovom. U tom prvom klipu videćete kako su napravili kostim za Mourningstar, cicu iz igre. Drugi klip posvećen je Liju Rermanu (Lee Reherman). Da ste Amerikanci, sad bi rekli - Hok (Hawk)! Jer ovaj glumac, bivši sportista i komentator, TV voditelj i koješta, omiljen je lik klincima koji gledaju American Gladiators i Disney Channel. Elem, njega su vrbovali da igra ogromnog Rusa - lika iz igre po imenu Typhoon. Sad će ovaj par da gostuje na raznim promocijama igre, a šuška se i o TV-seriji. Dobro izgleda, lebac ti!



Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Ovo ima potencijala da uspe, jer ce biti prvi unikat u svom zanru. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kostimi su odlični, zaista su ih uradili dobro.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam "Firefall" procitao "Firefly" i svetski se zbunio %)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!