7. velj 2012.

Fantage promoviše Safer Internet Day

Šta je Safer Internet Day? SID ili Insafe je jedna od organizacija, poreklom iz Evrope, koja se bavi dečijom zaštitom na internetu. Sa njima je i PEGI, koji se bavi etiketiranjem sadržaja prema godištu. Ne, nije reč o tupavom "glasamo jer nam se može" zapadnjačkom zakonu. Zaštita je na prvom mestu, ali i zanimljivi načini edukacije o korišćenju Interneta.

Organizacija je primarno fokusirana protiv dečije pornografije, ali tu je i da ih poduči o Internetu, mobilnim i društvenim mrežama. Fantage je vodeća grupa za uspostavljanje dečijeg sadržaja na Internetu i virtuelne mreže, na koju su svi pozvani ukoliko su godina od 6 do 16. Eto na primer, oni promovišu ovogodišnji navedeni događaj. Pokupili su brojne nagrade za svoj rad na polju zaštite i edukacije. Imaju mrežu od 16 miliona najmlađih korisnika i nastavljaju borbu za njihova prava. Jer oni su ti koji treba sutra da učestvuju u tom "superanarhijskom" Internetu.

Dobro je znati da postoje ovakve organizacije, jer nesumnjivo je da su roditelji nezainteresovani dovoljno za ovakve stvari u današnjem svetu brzog načina života. U Srbiji najmlađi često odmah krenu na Fejsbuk mrežu bez ikakve ideje o tome šta rade kada dele svoje slike ili lične podatke.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!