13. lip 2012.

Igroramina druga letnja školica novinarstva


Poštovani čitaoci, obaveštavamo vas da će blog Igrorama i ovog leta organizovati besplatan internet-kurs igračkog novinarstva. "Školica" traje tačno deset dana, počev od 25. juna. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave slanjem e-mail poruke na adresu uredništva.

O čemu je tačno reč?

Nudimo zainteresovanim čitaocima priliku da u toku deset dana potpuno besplatno nauče i usavrše tehniku pripremanja igračkih vesti na osnovu izveštaja za štampu, te da dve njihove recenzije pregledaju naši urednici i svojim sugestijama i primedbama doprinesu daljem usavršavanju budućih igračkih novinara ili hobista. Učenički radovi neće biti korišteni na sajtu.

Sadržaj

- Uvod
- 4 vesti
- Recenzija #1
- 4 vesti
- Recenzija #2

Fokus

Najviše pažnje posvetićemo jeziku, formi i stilu. Školica neće obučavati polaznike za korišćenje tekst-editora, interneta, ili sistema za upravljanje sadržajem tipa blogger i sličnih.

Prijave

Prijave su otvorene za sve čitaoce bloga Igrorama, a dovoljno je poslati e-mail uredništvu sa naslovom "Prijava za školicu" i sledećim podacima: ime i prezime, godina rođenja, e-mail za kontakt. Učešće je besplatno.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

2 komentara:

  1. - Polaznici dobijaju izveštaj za štampu na e-mail, sa zadatkom da od njega napišu vest;
    - Polaznici pišu recenziju zadate igre, 3000 slova;
    sve je to super samo ja ovde ne vidim nikakvu školicu. Gdje je tu obuka, kurs, predavanje?

    OdgovoriIzbriši
  2. @noisy

    Pisanje je zanat, te se uči kroz pisanje i ispravljanje grešaka. Obuka se sastoji u tome da po postavljenim uputama sastavljaš tekst. Greške se ispravljaju i objašnjava zašto je koja ispravljena. Jedino tako se uči pisanje. Naravno, uči se i kroz čitanje, ali to je aktivnost za koju ti nije neophodan učitelj.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!