23. kol 2012.

Black Isle Studios, reanimacija?


Nećete verovati, ali izgleda da je "nemrtvi" Interplay reanimirao Black Isle Studios. Ponovno oživljeni studio ima svoj zvanični sajt, svoju facebook i tweeter stranicu. Linkovi su tu, možete da pogledate. Treba napomenuti kako InXile i Obsidian Entertainment nemaju nikakve veze sa ovim slučajem, te su i Brian Fargo i Chris Avellone donekle iznenađeni.

Zašto je ovo urađeno, pravo je pitanje. Za Interplay se može reći da je kao pod dejstvom alkohola u poslednje vreme. Izgubili su licencu u dugoj pravnoj borbi protiv Bethesda-e za pravljenje MMO Fallout-a, a od tada se nisu pojavljivali u žiži javnosti. Sadašnji Black Isle Studios ima jedino licencu na Baldur's Gate: Dark Alliance i Lionheart: Legacy of the Crusader. Međutim, jedno dobro pitanje mnogima je proletelo kroz glavu. Da li je ovaj slučaj ikako povezan sa renoviranjem kultne, jedne od najboljih RPG igara, čiju licencu sada drži Atari - Baldur's Gate: Enhanced Edition?



Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 8:

  1. What is dead can never die, but rises again harder and stronger.

    OdgovoriIzbriši
  2. Svako kome ovo ime nešto znači zna da je Black Isle mrtav i da, čak i ako ga "Interplay" "reanimira", tu neće biti nikog od ljudi zbog kojih je Black Isle bio to što je bio. Ali čekajte, čuo sam da je Herve uspeo da unajmi Mikija i Džonija! Znate, one maloumne klince koji su brisali podove po kancelarijama! Fak jea, stara ekipa je ponovo na okupu, Black Isle je živ, štagod.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ako je ovo istina onda im stvarno svaka čast!:D Vođa tima koji pravi Baldurs Gate remake je već govorio da bi posle toga voleli da naprave Baldurs Gate 3! Moguće je da je to stvarno povezano!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo me podseti na Švracenegerov citat iz filma Expendables 2:
    "I'm back!"

    Ovako zamišljam ovratak Black Isle Studios-a na tržište:
    http://www.youtube.com/watch?v=nXXA7AWFJoo

    OdgovoriIzbriši
  5. Znaci, to je Black Isle bez nekih kljucnih ljudi? U sustini to je onda Black Isle koji nije Black Isle... My head hurts.

    OdgovoriIzbriši
  6. Evo šta kažu Sawyer
    https://twitter.com/jesawyer/status/238317626319831040
    Avellone
    https://twitter.com/ChrisAvellone/statuses/238310002878734336
    i Fargo
    https://twitter.com/BrianFargo/status/238311856094212096
    To je sve što bilo ko treba da zna o ovome.

    OdgovoriIzbriši
  7. @Link_Pain
    I ja se nadam takvom eksplozivnom povratku na scenu!:D
    http://www.eurogamer.net/articles/2012-08-23-new-black-isle-intends-to-make-triple-a-rpgs-based-on-interplays-ip
    Potvrđeno je rade na AAA igri po nekoj licenci koju poseduje Interplay! Joj ako bude Baldurs Gate 3 to bi usrećilo sve nas starije gamere širom sveta!:D

    OdgovoriIzbriši
  8. Boze Petra. Ajde da se nadamo da ce iz ovoga da izrodi nesto dobro. :)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!