13. kol 2012.

Gejmer pljačkaš ide u zatvor

Zašto su igrači uvek prikazani u medijima kao psihopate? Zbog priča kao što je ova. Student, istina, nije zapalio žito, ali jeste izvršio oružanu pljačku kojom je stekao protivpravnu korist od 4.7 milijardi zlatnika u igri RuneScape, te 3.300 dolara.

Klinac se zove Hamza Bađva (Humza Bajwa). Pokušao je da kupi virtualne zlatnike od dvojice tipova, takođe studenata, za 3300 dolara. Međutim, prodavci su provalili da ludi Hamza hoće da plati lažnim dolarima, pa je kupoprodaja propala. Da sve bude još luđe, zakazao je novi sastanak na koji je opet doneo lažne pare. Međutim, prodavci su bili spremni i poneli su pravi novac da uporede sa lažnim, posle čega je Hamza potegao vazdušni pištolj i zapretio prodavcima da obave transfer. 


Policija ga je uhapsila i sada Hamzu čeka petnaest godina zatvora. 
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 8:

  1. Nemoguće petnaest godina. Pa nije ništa uradio da bi mogao da zaradi preko 3 godine. Pokušaj virtuelne krađe. Za šta ga sude svega im?! Za pokušaj ubistva plastičnim pištoljem? Ili sam ja pogrešno protumačio "vazdušni pištolj"?

    OdgovoriIzbriši
  2. @Link_Pain
    Ваздушни пиштољ није чисто пластични (мада данашње јуришне пушке имају све више пластике у себи) и може да нанесе озбиљне повреде и неким случајевима да убије (са малог распојања погодак у главу). Веома је мала шанса за смртни исход али је ипак могуће као и код гумених метака испљених из стандардног науружања.

    Петнаест година и није толико чудан број узевши у обзир да је претио убојним средством и покушао да плати фалсификатима а употреба фалсификата је федерални злочин за који иду огромне казне. Такође, да би се скупило 4.7 милијарди златника изискује много времена и труда што је био повод за веће казне у неким сличним случајевима.

    Ипак, 15 је превише узевши у обзир да за праве оружане пљачке вишеструки повратници не добијају више од 10 :/

    OdgovoriIzbriši
  3. Jel kontate deo "zakazao sastanak i doneo lažne pare". Nije reč o virtuelnoj pljački, čovek je pokušao prevaru, falsifikovao novac i pretio oružjem. Na kraju krajeva, reč je verovatno o kazni koju traži tužilaštvo, pitanje šta će presuda biti na kraju.

    OdgovoriIzbriši
  4. Posredi je 'BB Gun' to je ono čudo koje izgleda kao pravi pištolj, ali ispucava dijabole. No, ako se ne varam u američkom pravosuđu to se vrlo ozbiljno shvata. Osim toga kao što reče Walker, ima tu još krivičnih dela, a i presuda još nije doneta...

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa Zynga uzme više virtuelnih para "legalnim" putem. Tri hiljade dolara nije ništa, ovde otimaju i više pa manje odleže. Kako su samo mogli da se dogovore i za drugi sastanak ne ide mi u glavu, zar su mislili da je odjednom promenio alignment u lawful good?
    Jedino ako imaju žešći zakon zbog vazdušne puške. Bogme, u Fallout-u, BB Gun je imao jak critical :)

    OdgovoriIzbriši
  6. E svašta ćeš čuti u današnje vreme...

    OdgovoriIzbriši
  7. hahahah koji pakao! -crnihumor-

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisu vazdusne puske toliko bezopasne ko sto mislite. :)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!