12. ruj 2012.

Steam Greenlight, prvih deset


Deset je srećnih dobitnika koji su dobili najviše pažnje igračke zajednice i koji će ugledati svoje igre objavljene na digitalnoj platformi Steam. Te igre su: Black Mesa, Cry of Fear, Dream, Heroes & Generals, Kenshi, McPixel, No More Room in Hell, Project Zomboid, Routine i Towns. Zvaničnici iz Valve-a govore da će u narednim mesecima biti objavljeni svi od navedenih naslova.

Iako je cela zamisao počela kao besplatna mogućnost samostalnih razvojnih timova da promovišu svoje igre, Steam je počeo uslugu na Greenlight-u da naplaćuje 100$. Time su očistili talas dosadnjakovića, ali su možda zakačili i neke razvojne timove. Anna Sweet, zvaničnica iz Valve-a, kaže da je zajednica ove naslove izabrala jednoglasno. U svakom slučaju, igara sa Steam-u će biti sada još više.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 11:

  1. Glasao sam za Black Mesa, Cry of Fear i Heroes & Generals - drago mi je da su ušle u top 10. Inače, željno isčekujem 14. da konačno probam Black Mesa mod. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš me zanima šta li će se desiti sa prvim HL posle izlaska Black Mesa. Da li će Valve nešto preduzeti u vezi cene ili jok.

    OdgovoriIzbriši
  3. Po meni nema smisla da ga i dalje prodaju! Bilo bi fer da stari HL postan besplatan sada kada postoji verzija sa modernom grafikom.

    OdgovoriIzbriši
  4. Postoji HL Source već šest godina, pa se stari prodaje i pored toga.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pored Black Mesa cekaju se i McPixel i Routine. McPixel je totalna ludnica a i autor je obecao da ce dodavati besplatne DLCe a Routine ce izgleda ispasti ono sto je Dead Space od starta trebalo da bude - dobar atmosfericni SF horor.

    OdgovoriIzbriši
  6. Dead Space JESTE dobar atmosferični SF horor! :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Osim sto te sve vreme prati nevidljivi gudacki orkestar koji udari kakofoniju cim monstrum izleti u kadar :) (ne kazem da Dead space nije zabavan, samo pomalo predvidiv)

    OdgovoriIzbriši
  8. 5 sekundi pre nego sto bilo sta iskoci mozes da cujes odakle ce. Dok to nisam shvatio, 10 minuta, DS je bio horor.

    OdgovoriIzbriši
  9. Meni su kontrole za PC bile pravi horor u Dead Space-u, igra ne toliko. Probao sam melee, ali ne vredi. Ošajdari u zid u većini slučajeva, te bez gamepad-a možeš da se pojedeš živ. Međutim, ima one GTA momente da kada šutneš nešto zapaljivo, poput bureta, a ono eksplodira. Fizika FTW. Dvojka jes' mnogo bolja. Ali sami nekromorfi imaju neku Lavkraftovu draž u sebi, pa i onaj monolit. Misterija ne može da ti izađe iz glave, drži te pa to je čudo.

    Rutina je više psihološki horor koliko vidim. Ti F.E.A.R. momenti iz prvog lica su dušu dali za noćno igranje :D

    Čudi me da je Kenshi na listi sada. Probao sam demo koji je paklen, puca prečesto. Komplikovano u vražju mater, ali kada se bude sredilo mislim da će biti odlično. Samurajski fazoni su gotivni, a svet je kao iz apokalipse Poebesnelog Maksa.

    OdgovoriIzbriši
  10. Samo isključi v-sync u opcijama i nećeš imati nikakvih problema sa kontrolama! Nišanjenje mišem ja pakao sa uključenim v-syncom i mnogi su zbog toga pljuvali kontrole. Nisam primetio ni ozloglašeno cepanje slike u DS kada je v-sync isključen. Ili još bolje igraj sa gamepadom pošto je igra dizajnirana za to. :D

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!