18. ruj 2012.

Zbogom Bioware

Najnovija vest iz sedišta zle imperije poznate kao Electronic Arts - doktori Ray Muzyka i Greg Zeschuk, poznatiji kao osovina razvojnog tima Bioware, konačno su shvatili da su na pogrešnoj strani sukoba. Naime, njih dvojica napustili su Bioware kako bi se posvetili novim izazovima.


Na sreću, koliko god morali da cenimo njihove omladinske poduhvate (a cenimo ih, verujte), ovi senilni dinosaurusi, koji su zaboravili šta znači kvalitetan roleplay naslov, neće se više petljati u PC igre već će se baviti društvenim aspektima igranja (čitaj: male igre koje povezuju mobilne uređaje i društvene mreže).

Šta to znači za Bioware? Ništa novo, pukli su i tako i tako odavno.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 13:

  1. Objavili su ovo samo par dana posle zvanične najave treće Dragon Age igre. Vau.
    Eh, možda sada sveža krv može da preuzme BW, možda vidimo neke nove ideje ili šta već.



    Koga zaebavam, tako su jebeno mrtvi.
    http://3.bp.blogspot.com/-ECXOG3RnNGg/T3rtUj4t1ZI/AAAAAAAAAng/NSkBVaD6Vxk/s1600/video-game-memes-papea-kills-off-developers.jpg

    OdgovoriIzbriši
  2. Nije dobra vest ali i dalje očekujem Dragon Age 3! Tu je novi engine i igra će verovatno biti jedan od prvih next gen naslova koje EA priprema tako da postoji šansa da bude bolja od dvojke... Verovatno će uspeh te igre odlučiti sudbinu kompanije.
    Nego šta mislite ako ova dvojica objave da sada rade za Obsidian? :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ah, da mi je biti mlad i naivan... Ima vremena Lazare da i ti postaneš cinik, ima vremena.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislio sam na Bioware kada sam rekao da će Da3 odlučiti sudbinu kompanije. Sada vidim kako zvuči ono što sam napisao! :D
    EA će sigurno nastaviti još dugo sa njima ili bez njih...:(

    OdgovoriIzbriši
  5. "Koje EA priprema" - ajd da ostanemo na tome :D
    Ne bi oni otišli u Obsidian, previše su awesome.

    Ipak, BioWare stari je neke sjajne RPG igre bio objavio, dok se nisu nagrabili novca. Šta da se radi, to ti je život.

    OdgovoriIzbriši
  6. Da mi je neko rekao pre DA2 u šta će se BioWare pretvoriti, svašta bih mu rekao. Bio sam veliki BW fanboy ali od DA2 sam počeo da gubim veru u njih, a ME3 je bio konačan udarac (tj. kraj igre). Ko im je kriv kad su prodali dušu đavolu, valjda su to i ova dvojica konačno skapirala. Ali najviše mi je žao ME serijala i šta će biti s njim, jer sam zaista ogroman fan...

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisi jedini. Meni je Šepika jedan od najmilijih likova, jer me podseća na Džona Krajtona iz Farskejpa. Ma mislim, ceo ME serijal donekle. Nadam se da neće da ga izgaze svojim korporacijskim cipelama, ali biće svašta to je sigurno.
    Mislim da će Inkvizicija da dotuče čak i one koji su još uvek ljubitelji ovog undead razvojnog tima. Mada im preporučujem da brzo smisle neku demotivacionu foru, da ne bi poludeli od "slepe" vere. Moj predlog bi im bio pesma od Harisa Džinovića "I tebe sam sit...", engleski prevod, pa nek dodaju nastavak kako im odgovara ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Od KOTOR1 do sad, jos samo ME1 bih rekao da mi je kul.

    OdgovoriIzbriši
  9. I Mass Effect dvojka je isto dobra igra. Mada su DA2 i kraj Mass Effect trojke zasrali maestralno.

    OdgovoriIzbriši
  10. Meni ni prvi Dragon Age sada nije ništa posebno. Ložio sam se na tu igru pre nego što je izašla i tokom prvog prelaska, tokom drugog sam shvatio da sam već u prvom video skoro sav sadržaj i izbore (toliko o nasledniku BG2). Dodajte na ta i jedan neverovatno neoriginalan, nemaštovit, sterilan fantasy univerzum, ko da je neko dao kompjuteru da kreira generic fantasy svet vodeći se nekim najosnovnijim odlikama žanra. Prošle godine sam jeftino kupio Ultimate edition na Steamovoj rasprodaji, reko da vidim kako će biti sada sa svim DLC paketima i ekspanzijom, i jedva odigrah igru do kraja.

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni su i ME2 i ME3 dobre igre!:D Glupo mi je da pljujem igru u kojoj sam uživao samo zbog zadnjih par minuta... Ali prvi Mass Effect je i dalje neprevaziđen! Nisu trebali u dvojci da izbace inventar i istraživanje planeta. Bolje je da su malo poboljšali menije pa da inventar ne bude smor kada se nakupi puno stvari i da su popravili upravljanje Makom koje je bilo užas u kecu umesto da izbace oboje. Bio je super osećaj istraživati nove planete u kecu i pored loših kontrola. Kec ima i najbolju muziku i atmosferu. Nekako je sve bilo misteriozno i čudno, nastavci su to izgubili... Šteta što verovatno nikada više nećemo videti takav RPG.:(

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!