15. lis 2012.

Metro: Last Light, (za sad) bez multiplayer-a


Ukrajinski razvojni studio 4A Games, zadužen za pravljenje post-apokaliptične pucačine Metro: Last Light, izjavio je kako taj naslov neće imati multiplayer podršku kada ga budu objavili. Da li će je kasnije biti, da li će doći u vidu nekog DLC paketa, za sada nije poznato.

Neko će naslutiti da je za ovo kriva finansijska situacija izdavača THQ. Međutim, razvojni tim tvrdi da su ih oni zapravo podržali u nastojanju da igračima predstave pravo multiplayer iskustvo sveta razorenog nuklearnim ratom, ali je na kraju tim bio taj koji je doneo konačnu odluku da se fokusira na kampanju za jednog igrača. Kako god da okrenete, za igru koja je prvenstveno okrenuta dobrom pripovedanju, ovo i nije tako pogubna vest. Metro: Last Light stiže u prvoj polovini 2013. godine.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 7:

  1. Mislim da je ovo dobra odluka, bolje da se fokusiraju na kampanju. Lako mogu posle da dodaju i multi preko DLC-a, doduše samo pod uslovom da bude besplatan.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ili da ne bacaju pare na multi koji tesko da ce iko igrati. Tacnije, zanemarljiv je broj ljudi koji bi se odlucili da kupe Metro zato sto bi imao MP. TF2, Counter Strike, COD, Battlefield...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma to je krajem devedesetih neko provalio da svaka akciona igra dobija više ocene ako ima multiplayer, pa je vremenom postalo "obavezno", inače je nekada postojao odvojen žanr kojim su vladali Q3Arena i UT.

    Pogotovo sada, kad postoji toliko naslova fokusiranih samo na društveno igranje na mreži (od The Ship, preko serijala L4D i klonova u vidu Dead island ili The Heist, sve do Nexuiza ili Nuclear dawn), nema potrebe da se insistira na bespotrebnom i nasilnom spajanju dva žanra, te bacanju para na opciju koju će malo ko da koristi (jer postoje bolje igre u tom žanru).

    OdgovoriIzbriši
  4. Bolje da se potpuno fokusiraju na vrhunski singlplejer umesto da bzvz troše pare i vreme na multiplejer mod koji ionako ne bi bio ništa posebno ako su planirali da ga ubace samo reda radi!
    Ovde bi jedino valjalo da u nekom budućem nastavku ubace opciju da se kapanja igra u co opu kao što je Visceral uradio sa Dead Space 3. Mada tu uvek postoji opasnost da bi igra dizajnirana za co op na kraju bila mnogo manje zabavna za one koji žele da igraju sami, pitanje je da li je i to dobra ideja...

    OdgovoriIzbriši
  5. Može, samo ako ovo budu mogući parovi za co-op:
    Džingis+Artjom
    Hanter+Homer

    OdgovoriIzbriši
  6. Koliko sam ja shvatio na konzolama je ubacivanje multiplejera u svaku igru jedna od metoda borbe protiv preprodaje polovnih igara. Uz svaku kupljenu igru dobije se i kod neophodan za igranje multiplejera, taj kod naravno važi samo za jedan nalog i ne može da se koristi više puta (http://www.ea.com/1/online-pass). Onaj ko kupi polovnu igru mora da izdvoji pare i za novi kod ako hoće da igra online. Zato danas izdavači guraju MP u sve živo makar se to ne sviđalo ni developerima (pogledajte šta se pre par meseci desilo sa Spec Ops: The Line). Naravno, tu je uvek i veliki broj igrača koji NIKADA neće dati pare za igru koja nema nekakvu online komponentu.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ова игра не може да буде лоша. Мултиплејер ми је небитна ставка.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!