29. lis 2012.

Najavljena igra 99 Spirits


Nezavisni razvojni tim TORaIKI nedavno je objavio RPG naslov 99 Spirits, koji je za sada dostupan samo u Japanu. Igra će se ipak pojaviti i kod nas, početkom 2013. godine, a na englesom prevodu radi kompanija Fruitbat Factory. Priča se vrti oko legende Tsukomogami, prema kojoj obični predmeti oživljavaju na njihov stoti "rođendan".




Igra se odvija u srednjovjekovnom Japanu, a prati djevojku po imenu Hanabusa, u potrazi za zlim duhovima koji su joj ubili majku. Sadrži oko 10 časova igranja, uključujuči bitke u RPG maniru pomiješane sa zagonetkama.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. auuu bre sto ne izadje neki ozbiljni JRPG za PC... :(
    mislim ovo je cute, ali... -__-

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma Japanci jednostavno ne priznaju PC za gaming platformu i tako je oduvek!:(
    Mene Square Enix posebno nervira zbog toga. Sada imaju Eidos i izdaju sve njihove igre za PC i još su par puta rekli da su prezadovoljni prodajom na PC platofrmi ali opet ne žele da portuju ni jednu igru njihovih japanskih timova na PC!:( Tu je samo FF XIV koji je loše ocenjen MMO i Last Remnant koji je krš od igre. Ja bih voleo da portuju Final Fantasy XIII i XIII-2 na PC ali to bi se verovatno desilo samo ako bi se pojavila neka velika peticija koju bi podržali i veći gaming sajtovi kao u slučaju Darks Souls igre.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zato što Japan ima svoje tržište, na zapad gleda kao na višak. PC nikada i nisu koristili toliko, niti su njihove igre dizajnirane za PC.
    Ipak, Last Remnant je pravljen za zapad i nije bio baš krš igra, nego previše zahtevan, jer se kao i kod većine azijskih igara očekuje da igrač kolje protivnike 90% vremena. Ironično, ali daleko je zabavnije pobediti Conqueror-a, a doza satisfakcije nakon njega neizmernije je veća nego što bi u Skyrim-u lupio par puta zmaja po turu za criticx100 štete. Dark Souls da ne spominjem...Ali da, Square je krenuo da radi svašta, lako će da uhvate ritam. Iskreno mislim da nikada neće postati novi preači para poput Electronic Arts-a.
    Summa summarum, Japan i zapad su nebo i zemlja razlika, što čak i ova indie igra dokazuje.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!