8. lis 2012.

Podrška uhapšenim Bohemia Interactive zaposlenicima


Zaposlenici razvojnog tima Bohemia Interactive već 29 dana nalaze se u pritvoru u Grčkoj zbog fotografija načinjenih na ostrvu Lemnos. Ubrzo nakon što su uhapšeni, otvoren je sajt putem koga se može potpisati peticija za njihovo oslobađanje, a sada im je podršku moguće iskazati i slanjem razglednice!

Na sajtu možete izabrati neku od ponuđenih razglednica ili dodati svoj dizajn, kao i napisati poruku podrške. Razglednice će biti odštampane, a svake sedmice će se slati nekoliko zbog ograničenja pošte koju zatvorenici mogu da prime. Kada budu oslobođeni biće im ponovo poslate sve razglednice.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 7:

  1. Nadam se da će da izađu što pre, Grci su u takvom haosu da je to neverovatno...a oni ni krivi ni dužni u sred svega :/

    OdgovoriIzbriši
  2. O ovim ljudima samo gejmeri pišu i govore, što je sramota!
    A zamislite kako bi bilo da se ovo desilo u Rusiji, čitav zapad bi se digao da ih čupa, a ovako nikog briga. Ljudska prava.. ovo ono... ništa..

    OdgovoriIzbriši
  3. A možda se nisu digli na noge zato što su ti ljudi stvarno prekršili zakone jedne države? Meni je bezveze što ih neki brane samo zato što su "braća gameri" a ne trude se da prouče situaciju i vide šta se tu stvarno desilo...:(

    OdgovoriIzbriši
  4. Jesu prekršili zakon i treba da ih se kazni, to se slažem, ali optuživati ih za špijunažu i prijetiti zatvorskom kaznom od 20 godina je previše.
    Po meni bi bilo dovoljno da im oduzmu sve materijale, pošalju kući i zabrane ulazak u zemlju za stalno ili na par godina.

    OdgovoriIzbriši
  5. Neki zakoni su bzvz, kao kod nas zabranjeno fotkati železničke stanice, pošte itd, a Google ima satelitske snimke rezolucije 1x1m, strane državne agencije i većeg kvaliteta.

    To ne znači da ih ne treba poštovati samo zato što su nama smešni, ali što kaže Goran, preteruju sa tim pritvorom i pretnjama, kontam da žele malo da ih zaplaše... Sa druge strane, Grčka jeste u otvorenom stanju neprijateljstva sa Turskom još uvek, pogotovo posle onog što se desilo Kipru, i ovakve stvari shvataju krajnje ozbiljno. Videćemo šta će biti...

    OdgovoriIzbriši
  6. Na kraju ce ih osuditi na dozivotno spremanje girosa za turiste u Paraliji. MUAHAAHHAHAAHAH

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!