20. stu 2012.

Objavljen Hitman: Absolution


Peti deo serijala Hitman konačno je objavljen. Konzolaška publika hvali ga do nebesa. Kvazi-objektivcima šunjalačka mehanika igre je pod velom sumnje, jer smo bili svedoci da je akcenat stavljen na krljanje. Uostalom, tu je i ona glavna polemika oko koje se lome koplja, a to je da li, i koliko, Hitman: Absolution odskače od prethodnih igara ili serijala uopšte. U nastavku sledi promotivni snimak.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 9:

  1. Ma nek se raja veseli. Mene, iskreno, ne zanima ni najmanje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mene jako zanima ali trenutno sam zaokupljen jednim drugim naslovom!:D Na žalost ni konzolaši ga baš ne uzdižu u nebesa (ima dosta šestica i sedmica od najvećih sajtova a to je po današnjim standardima jako loše za jedan AAA naslov), PC Gamer i RPS su napljuvali igru a na forumima su gde god pogledam mišljenja baš podeljena...:( Sigurno ću odigrati igru čim završim sa AC3 i nadam se da će mi se svideti ali kao veliki fan serijala očekivao sm pravi hit i opšte oduševljenje igrača.

    OdgovoriIzbriši
  3. To je okej, s obzirom da si fan serijala. Ja ga nikad nisam pratio (iako sam nešto bio, kao, krenuo igrat al na kraju odustao vrlo brzo), pa mi ni ovaj zadnji baš i ne znači puno :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni su svi delovi bili fantasticni! Ali ovaj jos nisam probao, nemam marakaaa! :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne znam za vas, ali ja kada sam video onaj "Instinct Mode", prekipelo mi je. Najgore je to što vidiš putanju protivnika, kao da ubice unapred znaju da li neko kenja ili piša, kao i na kom mestu i da li pere ruke posle toga. Ali 'ajd, to se da isključiti pa kao, zanimljivije ispadne.
    Očekivao sam prosečnu igru, što u principu i izgleda da jeste. Čista krljačina.

    Meni je i dalje neprikosnovena scena iz keca, kada ga onaj debeljko u restoranu uhvati za nogu dok juri da mu uibje gazdu. Nije mi bitno koliko će to biti lepo grafički, već kako bi tako nešto predstavili. Nema tih obrta, nema iznenađenja, nema suštine. Kao da čitaš knjigu sa kraja ka početku.

    OdgovoriIzbriši
  6. Rekao bih da je i to dio poglupljivanja i streamlininga igara za konzolašku generaciju.
    (jel ne postoji način da se uredi komentar, bez da brišem i stavim novi? nekad prebrzo stisnem slanje, bez da provjerim šta sam natipkao :D)

    OdgovoriIzbriši
  7. Streamlining za novu generaciju igrača, nevezano za platformu, a ne za neku "konzolašku generaciju". Gomila novijih igara iz serijala koji su tradicionalno vezani za konzole je drastično uprošćena u odnosu na svoje predhodnike iz pete ili šeste generacije.

    OdgovoriIzbriši
  8. Slažem se. Kad u Batman AC nema 10 ulaza u zgradu već se svaki put ulazi na glavna vrata - to je usled lenosti autora i konzolaške "štednje" hardverskih resursa. Kad se igra zaglupljuje i pojednostavljuje bez potrebe, to nije do hardvera, već do pogrešnog stava da novim generacijama treba davati i povlađivati, umesto imati očekivanja.

    U nekim državama u USA su izbacili reč dinosaurus iz udžbenika, da ne uvredi religioznu decu koja ne veruju u evoluciju. Izbacili su reč terorizam, da se deca ne uplaše. To je opšti pravac razmišljanja koji, koliko god nevezano delovalo na prvi pogled, vodi do ideja da sve komande idu na jedno dugme, da sve što je nekad radio igrač (npr. penjanje uz stepenice, otvaranje vrata, pobeđivanje bossova) bude automatizovano kroz međusekvence itd.

    OdgovoriIzbriši
  9. Inače, nova Indiegala, sve sami simulatori XD
    http://www.indiegala.com/

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!