14. stu 2012.

Stigao je Unity 4.0


Kompanija Unity Technologies iz San Franciska objavila je najnoviju verziju svog multiplatformskog programskog pokretača - Unity 4.0, najavljenu još letos. Osim standardnih i očekivanih poboljšanja, bitno je napomenuti da ova verzija ima punu podršku za DirectX 11 i alat za animiranje, po imenu Mecanim. Takođe, tu je i podrška za Adobe Flash, bilo da se radi o 2D ili 3D sadržaju, te mogućnost integrisanja sa Linux-om. Par slika sledi u nastavku, a za više informacija najbolje da posetite zvaničan sajt kompanije.

Dosta igara koristi ovaj programski pokretač, mešu kojima je i Wasteland 2, a razvojnim timovima odgovara kao plazma u palačinki sa nutelom. Uzgred, pisali smo o Flash in the Flash takmičenju i sočnim nagradama koje su usledile pobednicima.


Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

1 komentar:

  1. Jeftini su pa su zato popularni kod indie timova ali ja iskreno uopšte nisam zadovoljan grafikom u igrama koje koriste Unity a ni ovo nije nešto impresivno! I dalje ozbiljno kaskaju za modernim AAA pokretačima (Unreal, CryEngine, Frostbite...) a još kad stignu njihova next gen izdanja...

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!