19. pro 2012.

THQ podnosi zahtjev za bankrot

THQ je podnio zahtjev za bankrot i najavio prodaju razvojnih timova i igara u svom vlasništvu. Posrijedi je kompanija iza naslova poput Saints Row, Company of Heroes, Darksiders i mnogih drugih. Javljaju da će se u međuvremenu rad na igrama koje se trenutno nalaze u razvoju nastaviti neometano.


Podnošenjem zahtjeva Chapter 11 za bankrot THQ se nada iskusnim investitorima i kupcima. Javljaju da su sklopili dogovor sa firmom Clearlake Capital Group, koja će učestvovati u aukciji da bi podigla cijenu kompanije na tržištu. Neće biti otpuštanja zaposlenih, a pažnju će usmjeriti na razvoj glavnih naslova.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 9:

  1. Могло се тако нешто наслутити после Humble THQ Bundle и Facebook поделе кључева за Метро

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam na THQ Bundle, kao i besplatne ključeve za Metro gledao kao odličnu promociju za COH2 i Metro Last Light, ali ovo nisam očekivao.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bilo je samo pitanje vremena!:( Bitno je da naslovi koji izlaze u narednih par meseci nisu ugroženi tako da ćemo sigurno igrati novi Metro i CoH.
    Već se nagađa o tome koje kompanije su najviše zainteresovane za kupovinu njihovih studija i franšiza pošto će do toga sigurno doći. Mnogi pominju Sony, MS, Nintendo što bi bila užasna stvar za nas PC igrače!:(

    OdgovoriIzbriši
  4. И ја сам био убеђен да је у питању велика промоција за други Metro,а не најава распада система...

    OdgovoriIzbriši
  5. Дуго сам и ја слушао да се муче. Чуо сам и гласине да су се нашли у овом сосу због неког пеха са неком глупом справом за цртање, коју су хтели да убаце за конзоле.

    OdgovoriIzbriši
  6. Onda nije slučajno to što je Joe Mad otišao...eh šta im uradi kriza, ne vredi im ni dva miliona prodatih primeraka po kopiji igre.

    OdgovoriIzbriši
  7. Sad cemo da kupimo THQ za male pare :D na srpski nacin:))

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!