28. velj 2013.

Dokumentarac o video igrama na Kickstarteru


Već smo navikli da mnoge poznate face, ali i totalni anonimusi, pokušavaju da sakupe novac za svoje nove igre kroz različite Kickstarter kampanje. Ali ovoga puta novac se sakuplja za film o video igrama. Naime, Nikola i Entoni Kolfild planiraju da snime dokumentarni film o razvoju industrije video igara u Velikoj Britaniji od 1979. godine do danas.


From Bedrooms to Billions će biti dvočasovna priča o viziji i kreativnosti nekolicine ljudi koji su doprineli da Velika Britanija zauzme ključnu ulogu u oblikovanju igračke industrije, koja danas vredi milijarde i predstavlja dominantnog igrača na polju globalne industrije zabave. Kickstater kampanja je započeta u ponedeljak 25. fabruara, a cilj im je da za 2 meseca sakupe 18.000 funti i tako dovrše snimanje filma.
U filmu se pojavljuju mnoge poznate "njuške" iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka poput Roba Habarda i Bena Dagliša koji su zaslužni za genijalne melodije sa 64-ke, tvorca legendarne Elite Dejvida Brejbena, Metju Smita - čoveka koji stoji iza igara Manic Miner i Jet Set Willy, ali i neki mladi "lavovi" poput Majlsa Džejkobsona iz Sports Interactive-a.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!