19. ožu 2013.

Runes of Magic slavi rođendan

Na današnji dan pre četiri godine prelaskom iz otvorene bete, na Frogster-ovim serverima u Nemačkoj zavrtela se finalna verzija F2P MMORP igre Runes of Magic. Širom planete ova igra privukla je milione igrača nudeći besplatnu kvalitetnu zabavu na duže staze.

Ipak besplatna zabava nije dugo potrajala. Već nakon nekoliko proširenja i dodavanja jačih instanci postalo je jasno da RoM lagano ali sigurno postaje igra za dva tipa igrača: one koji su spremni da ulože nekoliko stotina eura u opremu i one koji su spremni da žrtvuju ogroman deo svog slobodnog vremena kako bi kroz otupljujući grind nadomestili nedostatak novčanih sredstava. Danas je ova igra samo bleda senka onoga što je nekada bila, dok sa polupraznim serverima lagano tone u zaborav.
No i pored svih nedostataka koje je ispoljila, nikako se ne može osporiti njen ogroman uticaj kao pionira kvalitetnog F2P modela poslovanja i činjenice da je podstakla mnoge igre za koje se plaćala pretplata da pređu na model sa mikrotransakcijama.
Povodom četvrtog rođendana tokom cele sledeće sedmice biće organizovan čitav niz događaja i takmičenja u kojima igrači mogu osvojiti vrlo vredne nagrade.


Za više informacija oko rođendanskih dešavanja posetite zvanični sajt igre.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

1 komentar:

  1. Ne znam sta da urade, vise nikad necu igrati tu igru zbog sranja od kesh shopa...

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!