21. tra 2013.

Anomaly 2, prvi utisak

Pre otprilike dve godine predstavili smo vam igru Anomaly: Warzone Earth, jednu od prvih koja je uvela obrnut sistem u tower defence žanr, jer upravljate napadačima umesto da postavljate odbrambene kule. Kada jednom pređete srazmerno kratku kampanju i na najvećem stepenu težine, više nemate šta da tražite u igri. U nastavku to više neće biti slučaj, jer je sada tu multiplayer, što je i osnovni adut zatvorene bete koju smo imali prilike da probamo.



Od singleplayer sadržaja u beti su dostupne samo tri uvodne misije u simulatoru, gde će vam igra pokazati neke osnovne korake. Suština igre gotovo da nije uopšte izmenjena, tako da ako ste igrali prvi deo osećaćete se kao "kod svoje kuće". Dakle, upravljate komandirom u specijalnom odelu koji mora da sprovede konvoj naoružanih vozila mrežom isprepletanih puteva do cilja. Da sve ne izgleda kao obična vožnja kroz grad postaraće se vanzemaljske kule strateški raspoređene na određenim mestima. Novost je sposobnost vaših vozila da menjaju oblik. Od tenka koji je odličan za borbu na otvorenom za delić sekunde nastaće dvonožni robot sa dva nezavisna bacača plamena (mogu da vatrom polivaju dve različite mete istovremeno), koji je opet idealan za obračune u uskim gradskim ulicama.


Glavni fokus ove bete je ipak bio na multiplayer komponenti igre. Možete se povezati neposredno sa nekim od vaših prijatelja na Steam-u ili ukrstiti koplja sa potpunim strancem kroz sistem koji baš i nije izdašan što se tiče opcija. Imate opciju izbora mape (za sada su dostupne samo dve), da li ćete da upravljate konvojem, kulama ili vam je svejedno i to bi otprilike bilo sve. U ovoj beti je bilo prilično teško pronaći suparnika za meč, čekanja su trajala više minuta, često bez uspeha.


Cilj je ili osvojiti određen poena ili napraviti određenu razliku u broju poena između vas i protivnika, a tačna brojka zavisi pre svega od veličine mape. Ako se branite (postavljate kule) poene osvajate uništavanjem protivničkih vozila, a možete ih i sakupljati izgradnjom posebnih kula. Ako igrate na drugoj strani najveći broj poena donosi uništavanje generatora razbacanih po mapi, dok je uništavanje neprijateljskih kula u drugom planu. Generatori su strateški postavljeni tako da oko njih ima najviše mesta za postavljanje kula pa se tu mogu očekivati i najžešći okršaji. Prikazana su dva tipa vozila koja mogu da se transformišu i četiri komandirove specijalke (dve su poznate iz prethodne igre, a dve su potpuno nove). Što se kula tiče ima ih ukupno osam vrsta. Na samom početku, a i tokom bitke, poene možete uložiti i u pasivne bonuse poput veće izdržljivosti jedinica/kula, bržeg pucanja, nanošenja više štete... Interesanto je da ta unapređenja idu po nivoima, tako da ćete ako kao prvi bonus odaberete veću izdržljivost kula dobićete bonus od 10%, ali ako taj isti bonus izaberete kao treći po redu on će nositi višu vrednost, što takođe ostavlja dosta prostora za taktiziranje.


Igra bi trebalo uskoro da se pojavi u prodaji, tj. ako ne bude bilo nekih nepredviđenih odlaganja igraćemo se već tokom leta. Što se tiče dela za jednog igrača tu verovatno neće biti razočarenja jer se išlo logikom "nahrani svinje i ne diraj ništa". Međutim, posle desetak odigranih partija u multiplayer-u stiče se utisak da je potrebno još malo dorađivanja kako nijedna strana ne bi bila u povlašćenom položaju.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!