6. lip 2013.

Baldur`s Gate Reloaded, mod za NWN 2

Heroj dana je svakako Dru Rehner, dizajner kome je trebalo čak sedam godina rada da kompletan Baldur`s Gate sa ekspanzijom (Tales of the Sword Coast) prebaci u novo 3D ruho, kao totalnu konverziju za igru Neverwinter Nights 2. Da bi pokrenuli ovaj megalomanski mod pored osnovne igre biće vam potrebne i obe ekspanzije (Mask of the Betrayer i Storm of Zehir).

Dru priznaje da je imao i malu pomoć sa strane, a takođe priča o tome kako mu je rad na ovom modu otvorio vrata gejming industrije pa je, zahvaljujući tome, neko vreme bio zaposlen u firmi TimeGate Studios, a radio je na igrama Section 8 i Alien: Colonial Marines. Kako je u pitanju 1.0 verzija moda mogući su sitniji bagovi, a autor najavljuje nastavak rada i peglanje eventualnih nedostataka.


Mod možete skinuti sa Nexus-a (sajt zahteva besplatnu registraciju).
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 12:

  1. Koliko li je tek prostora potrebno da bi se igralo ovo? O.o
    U svakom slučaju vredi nabaviti, ako nešto nije valjalo u NWN2 to je onda priča.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sa svim dodacima, oko 20gb. Ali nije problem u pronalaženju mesta na HDD-u, nego ako svaki patch prevashodno mora da se instalira. Ima lista, bukvalno ih je preko stotinu i smoriš se dok ih sortiraš i snimiš sve. Zbog toga nisam ni pipnuo poslednji dodatak za NWN2. Mada ko zna, možda su sada i upakovali sve zajedno...nadam se makar.

      Izbriši
    2. NWN2 je (za sada) uklonjen sa Steam-a ali može da se kupi na drugim digitalnim prodavnicama, uključujući GOG.
      Ugrabio sam ga na Stimu na nekoj rasprodaji. Nadam se da će oni koji su kupili Platinum izdanje pre nego što je povučeno dobiti apgrejd na Complete izdanje, ako (kada) NWN2 Complete stigne na Stim.

      Izbriši
    3. A koja je razlika između Platinum i Complete? I ja imam isto platinasto na Steam-u.

      Izbriši
    4. Nije Steam svemoćan. Neko drugi je radio te patch-eve. Ista stvar i sa patch-om za Fallout 2 koji je na Steam dospeo. A nije ni poslednji ni prvi :)

      Izbriši
    5. Nisam ni rekao da Steam "pravi" zakrpe za igre.

      Izbriši
    6. Pa ne, nisam na to ni mislio. Nego dogodi se da ne gledaju, pa stave "poslednju" zakrpu. Primera radi, momak koji radi patch za Fallout 2 je nastavio da ga radi i dodao još tonu sadržaja. Steam je pokupio neku verziju toga patch-a, videlo se da radi i ostavili su tako.
      Za NWN2 je bilo bogme mnogo više zezancije. Imao sam svakakva iskustva, pa zato kažem, pitanje koja je dobra verzija. Posebno za Zephyr.

      Izbriši
    7. Cek cek sta za fallout 2? :excited:
      Ima nekih dodataka? o.O Baci mi na steam chat. Pleaseeee :)

      Izbriši
  2. Opa, Baldur`s Gate EE je sada potpuno nepotreban!:D

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!