10. sij 2014.

Da ti tata kupi DOTA-tim?

Kinezi imaju strogu politiku u vezi sa porodicom. Jedno dete i tačka. Premda još nisu počeli da naplaćuju više dece kao što je Artur Klark predvideo, činjenica je da svoje jedince čuvaju prekomerno brižno - što je dovelo do novih reči kao što su "fu er dai", što znači "razmaženo derište skorojevića koja arči bogatstvo prethodne generacije".

Živopisan jezik, zar ne? A još živopisnije jeste to što je Ši Hao, sin bogatog Šu Đija Jina poželeo DOTA-tim. Otac već poseduje fudbalski tim sastavljen od najboljih (i najskupljih) igrača, pa je u tom stilu odrešio kesu i kupio najbolje kineske igrače koje je mali Ši Hao izabrao.

E, sad.

Kineska nova godina pada pred kraj januara. Ovaj period između "svetske" nove godine i kineske ima posebno značenje za Kineze i često je razdoblje transfera i "preletanja", tako da će se sastav tima znati tek posle ovog prelaznog perioda.

Značaj ove vesti je u tome što se u Kini, očito, sajber-sportisti visoko cene, bar koliko kod nas fudbaleri.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

4 komentara:

  1. Bila je pre nekoliko godina slicna stvar sa nekim CS timom, sin nekog sultana je mnogo zeleo da igra profi Kanter pa mu je tata lepo kupio klub da se igraju zajedno

    OdgovoriIzbriši
  2. Drug Mao se sada verovatno okreće kao na električnom ražnju

    OdgovoriIzbriši
  3. Zvanicno su odustali od politike jednog deteta pre nekoliko nedelja :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jel'? Propustih tu vest. Dobro je, ljudi su se trudili da imaju muskog potomka, pa je sada tamo takav dizbalans medju polovima da ce nekoliko desetina miliona kineza ostati vecite nezenje.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!