23. sij 2014.

Hearthstone: počela otvorena beta

I sam Blizzard je više nego svestan da World of Warcraft pokazuje jasne znake zamora materijala i da, nakon svih ovih godina, nikakva ekspanzija mu preko noći ne može ukloniti bore sa čela. Novi MMORPG za sada ne dolazi u obzir jer je u ovom slučaju jako teško postati "kalif umesto kalifa", što smo videli na nedavnom primeru Guild Wars-a. Umesto toga Blizzard se odlučio da zaigra na kartu (ili da kažemo karte) neosvojenih teritorija, tj. dela tržišta na kome do sada nisu bili prisutni. Da bi se smanjio rizik od eventualno neuspelog pohoda, na čelo invazionih snaga postavljen je proveren i poznat general - Warcraft lore. I tako je nastao Hearthstone: Heroes of Warcraft, free to play kartična igra.


Iako je TCG (trading card game) uobičajeni naziv za ovakav tip igara, ovde se ne može primeniti jer nema razmene karata među igračima, već ćete svoj špil dopunjavati isključivo kupovinom paketića direktno od Blizz-a. Osim pravim novcem (2.69 eura za paket od 5 karata), kupovinu možete obaviti i ingame valutom koju nije teško zaraditi igrajući se. Jednom dnevno dobijate jednostavan quest čijim ispunjavanjem zlato leže na vaš račun, te laganim igranjem možete kupovati po jedan paket na svaka dva do tri dana. Ako nemate pretenzije da budete najbolji i sakupite sve legendary karte, Hearthstone će vam pružiti sate i sate besplatne, opuštene zabave.



Zatvorena beta je počela u avgustu prošle godine, a od juče vam više nije potrebna pozivnica da biste igrali Hearthstone jer je otvorena faza beta testiranja počela i na evropskom serveru. Posle brisanja karata i statistike krajem septembra najavljeno je da toga više neće biti, tako da možete da skinete igru i krenete sa popunjavanjem špilova bez bojazni da će vam karte nestati.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

2 komentara:

  1. Probao. Na prvi pogled dopadljivo... Kao pojednostavljeni MTG, uz to još i "besplatan"... Al' ne verujem da bih imao volje da sedim i igram danima/mesecima, da pratim neke lige itd.

    Doduše, to je do mene, mislim da će ljudi koji vole ovakve stvari da se prime gadno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zarazno je i meni dinamičnije od MtG. Ne igram ni ranked, samo casual 4-5 partija dnevno i imam svaki drugi dan golda za jedan pack.

      Izbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!