28. sij 2014.

Legend of Grimrock II, nove pojedinosti i slike

Iz studija Almost Human nam stižu nove pojedinosti o drugoj iteraciji popularnog dungeon crawler-a. U članku na svom blogu, objašnjavaju kako će družina nesrećnika u Legend of Grimrock II tražiti spas sa ostrva Nex. Namera autora je da umesto sivih i jednoličnih zidova tamnice u planini, ovaj put igrače stave u više raznovrsnih okoliša, ujedno održavajući osećaj zarobljenosti i mistike prisutan u prvom delu. Radnja prati nove likove i ne nastavlja se na priču iz originala.

Značajan deo Grimrock iskustva čine zagonetke, te iz Almost Human-a, ne želeći da otkriju više da nam ne bi pokvarili ugođaj, obećavaju da su vredno radili na smišljanju novih vrsti glavolomki i menahika kojim ćemo ih rešavati. Sistem napredovanja likova je promenjen: kada neki od članova družine dostine novi iskustveni nivo, biraće jedan od ponuđenih perk-ova; želejni cilj je da pri unapređivanju lika igrač nema lak izbor. Klasa čarobnjaka je prerađena i veći broj magija im je učinjen dostupnim, bez obzira na specijalizaciju. Na doradu je išla i veštačka inteligencija čudovišta, a jedna od novina za koju saznajemo je da će određeni protivnici pozivati pojačanja, čekajući da steknu brojčanu premoć pre nego što se sukobe sa vama.

Za kraj, nekoliko brojki - Legend of Grimrock II će doneti po jednu novu rasu i klasu, nove magije, preko stotinu novih predmeta, dvadesetdve nove vrste čudovišta, nekoliko novih okruženja i smenu dana i noći.


Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

2 komentara:

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!