22. velj 2014.

Moebius: Empire Rising stiže u Aprilu

Džejn Džensen, veteranka avanturističkog žanra i tvoriteljka serijala Gabriel Knight, postigla je sporazum o izdavaštvu njene nove igre sa studijom Phoenix Online. Opskrbljena sredstvima preko Kickstarter stranice, Moebius: Empire Rising je prva igra još od 1999. i trećeg nastavka Gabriel Knight-a u čiji je celokupni razvojni proces uključena Džensenova. Igračima će biti predstavljena 15. Aprila.


Igrajući kao Malaki Rektor, od tajne državne agencije dobijate ponudu vrednu $50.000, sa zadatkom da otputujete u Veneciju radi utvrđivanja sličnosti izmeđe nedavno ubijene žene i određene povesne ličnosti. Izbor je pao na Malakija na osnovu nejgovog poznavanja istorije, fotografskog pamćenja i činjenice da se bavi trgovinom skupocenih antikviteta usled čega ima iskustva u prepoznavanju falsifikata. Šta stoji iza ovog neobičnog posla, koji će uzrokovati nekoliko pokušaja vašeg usmrćivanja? Nameravajući da to razjasne, Malaki i njegov telohranitelj Dejvid će putovati svetom, usput razmatrajući sumnjive ličnosti i shvatajući veze između istorisjkih činjenica, sa krajnjim ciljem da otkriju zaveru koju su vlada SAD i razne tajne agencije spremne da brane po svaku cenu.


Po izlasku, biće dostupne verzije za PC i Mac, dok se do kraja godine očekuju i varijante za Linux i prenosne uređaje. Za više detalja, pogledajte zvanični sajt igre.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Mala ispravka, izmedju Gabriel Knight-a i Moebiusa, Dzensen je uspesno zavrsila i avanturu Gray Matter (http://en.wikipedia.org/wiki/Gray_Matter_%28video_game%29).

    Mnogo mi je zao sto nisam mogao da ucestvujem u ovom Kickstarteru, Gabriel Knight mi je najomiljenija od svih avantura. Ali nisu pokusavali da skupe pare za samu igru, vec za celu 'sezonu' igara, njih 3-4, i samim tim najjeftiniji nivo je bio oko 50$.

    U svakom slucaju gajim velike nade da ce ova igra biti dobra. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gray Matter je `samo` dizajnirala, a u Gabriel-u i ovde je bila `devojka za sve` ;)

      Izbriši
    2. Aha, razumem onda. Ja sam video da je reklamiraju (i kupio je) kao Jane Jansen igru, pa sam pomislio da je ona sve i radila.

      Izbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!