25. velj 2014.

Uputstvo za povezivanje Dualshock 4 kontrolera na PC

Svi znamo da se XBox kontroleri mogu, a često i moraju, koristiti na računarima da bi se u potpunosti uživalo u određenim naslovima. Međutim, šta ako više volim izgled Sonijevih upravljača? Do sada nije bilo lako, ali dolaskom na svet konzole PlayStation 4, situacija se promenila na bolje!


Neophodan softver:

DS4 To XInput Wrapper

1. Microsoft .NET 4.0
2. Visual C 2010/2012 Runtime.
3. Zadnji DirectX Runtime.
4. Zadnji Official Microsoft Xbox 360 Controller Driveri.
5. Minimum Bluetooth 2.1 + EDR Dongle (ako se koristi blutut).
6. Administrator prava na vasem računaru.
7. Pogasite sve servise i programe koji mogu koristiti kontroler
(Steam/Uplay/TeamSpeak,) ako koristite Hide DS4 controller opciju, jer može da izazove blokadu i pucanje pojedinih programa.
8. MotionJoy drivere instalirane ali mogući su eventualni problemi, narocito sa DS4 Tool
9. Ne može se pokretati zajedno sa DS3 SCP server gui ili servisom, dakle ukoliko ste prethodno koristili DS3 pogasite sve što ima veze sa njim.

Pa da krenemo!

Skinite Ds4Tool. Otpakujte i otvorite folder Virtual Bus Driver. Pokrenite ScpDriver.exe,pojaviće vam se prozorče sa opcijom install, kliknite. Ako je sve proteklo u najboljem redu, pisaće da su Bus driver i Bus Device instalirani.

ScpDriver je aplikacija koja 'simulira' ponašanje Xbox-a na DualShock-u, pa je idealno da u tom trenutku proverite prepoznaje li uredno sve 'kretnje' vašeg gejmpeda.

Ukoliko posedujete Xbox 360 kontroler stavke 1-4 od potrebnog softvera već posedujete u računaru pa smo time uradili deo posla. Ako hoćete da priključite putem blutut konekcije biće vam potreban pomenuti adapter sa EDR (enhanced data rate) verzije 2.1 kao što je gore pomenuto. Ukoliko povezujete putem USB kabla, preskočite ovaj deo.

USB varijanta:

1.Ugasite Steam i sve druge aplikacije i servise slične njemu.
2.Izvadite iz računara vaš Xbox kontroler ukoliko ga posedujete.
3.Povežite Dualshock 4 putem mikro USB kabla.
4.Pokrenite ScpServer.exe trebalo bi da automatski prepozna kontroler i dodeli mu komande. Ukoliko vec imate pokrenut taj program kliknite na Stop pa zatim Start da pokrnete proces sinhronizacije.

Blutut varijanta (napominjem da je ovo malo teža varijanta i da ne radi sa Toshiba blutut adapterima)

1. Idite u Start/Windows Kontrol panel ili ako imate ikonicu blututa pored sata još bolje. Držite Share i PS tastere nekoliko sekundi dok LED na kontroleru ne počne da svetluca. Na ikonici blututa u donjem desnom uglu kliknite na Add Device. Ako je sve kako treba prijaviće ga kao Wireless Controller. Nakon što Windows sinhronizuje uređaj i prijavi da je uređaj instaliran i aktivan otvorite ScpServer.exe i vidite da li ga program prepoznaje i da li ga je mapirao.

Kada ste sve ovo uspešno uradili trebalo bi da pod stavkom u Control Panelu u odeljku Devices and Printers ima Xbox 360 Controller, ovo znaci da je program uspešno prevario sistem da misli da je DualShock 4 u stvari Xbox kontroler.


Možete povezati do 4 kontrolera sa podešavanjem LED svetla, osetljivosti pritiska tačpeda i pečurki. Odmah da napomenem da je tačped na samom startu isključen ali se može uključiti držanjem L2+R2 tastera i tapkanjem tačpeda ili u samim opcijama označavanjem kvačice kod stavke Enable Touchpad at Start.

Komande tačpeda su: L1 = Levi klik a R2 = desni klik

To je sve narode. Uzmite času omiljenog napitka i uživajte u igrama sa DualShock 4 kontrolerom!

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!