7. ožu 2014.

Društvena igra Portal

Ne znam da li ste čuli za firmu Cryptozoic. Posredi je studio za izradu društvenih i kartičnih igara specijalizovan za franšize iz drugih medija. Naprosto, Cryptozoic izdaje igre kao što su The Walking Dead kartice, društvena igra The Hobbit: The Desolation of Smaug , Assassin's Creed: Arena ili The Big Bang Theory Party Game.



Prošle nedelje najavili su igru Portal: Uncooperative Cake Acquisition Game. Pogađate, igra (ovo joj ne nezvanični naslov) je stari dobri Valve-ov Portal u obliku društvene igre. Okupljeni oko table igrači sastavljaju centar za testiranje i trude se da što pre unište protivničke (ili svoje) zamorčiće.

Ono što je zanimljivo jeste to da proizvodnju igre nije pokrenuo Cryptozoic, već Valve koji na projektu društvene igre Portal radi još od igre Narbacular Drop koja je neka vrsta preteče Portala. Još zanimljivije jeste to što ovo neće biti poslednja igra iz Valve-ove radionice...

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Uzasna sam naivcina za ovakve stvari (moj prvi boardgame je bio Warcraft) tako da vec spremam dukate za ovo i Witchera. Neko mozda probao njihove novije igre, valja li ista?

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako sam Cryptozoik tvrdi, Valve im je predao gotovo završenu igru. Valve im je tražio da rukovode proizvodnjom i prodajom, te da udare finalni glanc, ali samu igru godinama već razvija grupica unutar Valve, kao neki svoj hobi projkeat

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hah, da, pise za pismene u tekstu :)

      cudi me doduse da ne izdaje Fantasy flight, oni imaju i malo bolju zastupljenost po svetu svojim izdanjima

      Izbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!