5. ožu 2014.

Tropico 5, beta test

Da li će Tropico postati prva upravljačka simulacija u istoriji video igrara koja se može pohvaliti novim nastavkom u svakoj kalendarskoj godini? Da li će, u godinama koje slede, numerički sufiks postati oznaka godine ili će se pretvoriti u neki generički podnaslov poput Tropico: Colonial Warfare? Budućnost još uvek nismo u stanju da predvidimo, ali ono što je sigurno je da se datum izlaska petog nastavka igre Tropico polako približava, a Kalypso je igračima ponudio mogućnost da učestvuju u beta testiranju.

Za razliku od trojke i četvorke koje su ličile kao jednojajčani blizanci, autori su bili svesni da ipak nešto moraju da promene da bi koliko-toliko opravdali postojanje petog nastavka. Pored grafičkog apgrejda, očekuje nas dinastički sistem, tj. mogućnost da ostrvom vladate od kolonijalnog doba do današnjih dana preko El Presidente-ovih potomaka. Da biste osigurali bezbolnu tranziciju vlasti na potomke kada odapnete, koristićete mehanizme veoma popularne na ovim prostorima - rodbinske veze. Drugim rečima, na bitne funkcije u vlasti (ambasadori, generali, ministri...) postavljaćete pripadnike vaše uže i šire familije i tako obezbediti dugoročnu dikta... pardon, demokratksu vlast na ostrvu.



Kao poslastica dolaze kooperativni i kompetitivni multiplayer za do četiri igrača, ali uzmimo to sa dozom skepse jer slične opcije nisu baš najbolje funkcionisale u ranijim Kalypso upravljačkim/trgovačkim simulacijama. Ako ste nestrpljivi da sačekate leto i izlazak igre, možete se prijaviti za beta testiranje, u nadi da će baš vas pozvati...



Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!