12. tra 2014.

Marlow Briggs and the Mask of Death, recenzija

Često među svim tim velikim razvojnim timovima, ispliva onako tiho i bez mnogo pompe i neki mali razvojni studio sa draguljem. Jedan od takvih naslova je i Marlow Briggs and the Mask of Death, slovenačkog razvojnog tima ZootFly, poznatog po igrama iz serijala Panzer Elite, kao i po igrama First Battalion i Prison Break: The Conspiracy. Marlow Briggs and the Mask of Death je akciona avantura sa pogledom iz trećeg lica sa platformskim i prostornim zagonetkama.

Priča u ovoj igri svakako nije jedan od važnijih elemenata igre, a dokaz toga jeste i šaljivi zadatak u okviru Steam-ovh dostignuća koji se dobija kad igrač preskače sve kratke filmiće u igri od samoga početka.

Glavni protoganista igre Marlow Briggs, kao i svako zaljubljen odlazi u Centralnu Ameriku u posetu devojci arheologu ne sluteći da će mu taj put zauvek promeniti sudbinu. Devojku mu kidnapuju plaćenici u službi Gospodina Longa koji je smrtno ranjen. Oživljava ga drevna Majanska maske po imenu Xibalba, i tu naša pustolovina počinje.


Nivoi su prelepo dizajnirani, puni boja, živopisni, puni biljaka i životinja, ali i mnoštvom neprijatelja. Suočićete se sa velikim brojem neprijatelja od običnih radnika, plaćenika, malih bosova škorpiona, pa sve do džinovskih glavonja na kraju svake deonice.


Ako ste ikada igrali God of War,uhodavanje u borbu biće vam znatno lakše. Kao i u pomenutom serijalu i ovde imate početno oružje kosir, sa brzim i snažnim napadima. Kako vremenom budete napredovali i otključavali moći i nadogradnje kosa vam je sve jači saveznik u borbi. Unapređenje vaših moći i oblika kosilice ostvaruje se skupljanjem iskustvenih (exp) poena, koje dobijate uništavanjem protivnika i skupljanjem po nivou rasutih skrivenih žutih kugli i maski. Neke su crvene, a druge plave, te crvena predstavlja zdravlje, a plava manu koja se trosi korišćenjem moći (voda,vazduh i vatra) ali i ispucavanjem spirtualnih bodeža idealnih za dalekometne borbe. I ovde postoje serije poteza koje možete posle svakog otključanog unapređenja vežbati u posebnoj mini-areni. Tokom igre maska Xibalba sarkastično ce komentarisati vaš učinak u borbi, ali i pad u provaliju i pogibiju.



Prijatno iznenađenje su i raznorazni izazovi. Prostiru se u rasponu od skupljanja žutih kugli do besomučnog roštiljanja helikopterom u stilu Space Invaders-a.


Male probleme stvara kamera prilikom platformskih deonica i logičkih terenskih zagonetki.
Zamerka ide i učestalom autosave sistemu, koji može da vas izneveri ako u borbu uđete sa malo zdravlja, pa je ručno snimanje pozicije pre svake borbe gotovo obavezno.


Svako ko voli seckalice i tabačine poput God of War-a i Darksiders-a, trebalo bi da pruži priliku ovom ostvarenju prvenstveno zbog odličnog sistema borbe, humora kojim odiše cela igra parodirajući neke od najvećih Holivudskih hitova osamdesetih i devedesetih.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!