9. tra 2014.

Villagers & Heroes stiže na Steam

Izrada MMO igre veliki je poduhvat, posebno za nezavisni tim. Nije da takve igre ne postoje. Čak ima dobrih. 

Mad Otter Games je napravio produkcijski vrlo dobru igru Villagers & Heroes (zvao se donedavno Mystical Land). Za nedelju dana stiže na Steam. Biće besplatna. A u pripremi je već i proširenje. Do sada, igra je bila dostupna preko pretraživača (sada je server isključen, verovatno zbog preseljenja na Steam). 

Novinari koji su igrali kažu da je sistem zanata (crafts) veoma dobar. Nudi se desetak profesija kao što su rudar, pecaroš, kovač, kuvar, drvodelja, stočar, travar... Razvojni tim se uzda u sistem kombinovanja opreme koji su nazvali Gnogmenting (Gnomish Augmentation). Iskreno, nije mi jasno u čemu je trik, nešto u fazonu oprema doprinosi veštinama i čarolijama koje avatar ima. Osim ovog sistema za koji tvrde da će doneti živost u igru i otvoriti je (sandbox), Villagers & Heroes nudi sistem udruživanja u sela koja mogu da prerastu u gradove. Pretpostavljam da je nešto kao naselja iz Salem-a, samo bez gologuzih Rusa sa sabljama.

Ne bi bila neka vest, da razvojni tim nije sastavljen od veterana. Predvodi ih Dejmon Slaj. Ne znači vam ime ništa? Taj tip je napravio Red Baron, slavnu simulaciju letenja sa Amige (ima je i za PC na GOG-u), koja je i danas neprevaziđena. Mad Otter Games priprema i Ace of Aces, unapređenu verziju igre Red Baron. Stariji igrači pamte sjajne simulacije A-10 Tank Killer i Abrams Battle Tank, sve izašle iz radionice Dejmona Slaja. 

Zanimljivo je i kako je nastao naziv firme Mad Otter Games, po čoporu vidri koje su oterale krokodila, baš kao što i nezavisni timovi mogu da pobede gigante industrije igara.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!