22. kol 2014.

Nove ekspanzije za Crusader Kings II i Europa Universalis IV

Paradox je neumoran i neumoljiv, rešen da uz njihove novije igre nikad ne prilepi reč "complete". Ovo nas raduje, ali buđelar plače od tolikih feudalnih dažbina. Za obe aktivne igre koje Paradox razvija pripremljeni su novi dodaci - peti (ne računomo male DLC pakete sa muzikom i slično) za Europa Universalis IV  i osmi za Crusader Kings II. Očekuju se tokom narednih meseci ove godine. 


Charlemagne, tj. Karlo Veliki pomera početnu godinu u CK2 na 769. Uz to ide i niz događaja (events) unutar igre, koji prati uspon jednog od najmoćnijih srednjovekovnih vladara. Dodate su i porodične hronike (najviše po ugledu na istorijsku Saksonsku hroniku) u kojima će biti zabeležena osvajanja, brakovi i pobožna dela vaše kuće. Kraljevstva će dobiti na fleksibilnosti, pa ćete biti u mogućnosti da ih imenujete i sačinite im barjak po meri.


Art of War za EU4 u centar pažnje stavlja nove mehanike ratovanja. Te mogućnosti uključuju razbijanje opsede izlaskom iz tvrđave, prodaju prekobrojnih brodova i predaju okupiranih oblasti saveznicima. Radi jačanja odbrane možete odrediti i vojne krajine - odakle dobijate manje poreze, ali  veće odbrambenu moć. Reformacija se odvija na drugačiji način i otvara mogunost odigravanja Tridesetogodišnjeg rata, jednog od najvećih verskih sukoba u istoriji Evrope. Na kraju, mir će doneti nove izbore u diplomatiji, kao što je stvaranje satelitskih država radi odbranje - ili podržavnja ideja (francuske) revolucije.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!