18. lis 2014.

PC vodeća platforma za igre u 2019. godini?


Analitička kuća Juniper koja se bavi analizom tržišta, podelila je svoje viđenje budućnosti kad su u pitanju platforme za igranje. Istraživanje je pokazalo da će PC u narednih 5 godina zabeležiti rast popularnosti, te da će postati najmoćnija i najpopularnija platforma za igranje igara, a vrednost igračke industrije iznosiće 41,2 milijarde dolara. Trenutno je svet bogat sa preko 700 miliona PC igrača, što je čak i Intel potvrdio u svom istraživanju.

Što se konzola tiče, po mišljenju analitičke kuće, nova generacija konzola se može očekivati najranije tokom 2019. godine, što je tačno 6 godina od pojave Playstation 4 i Xbox One konzola.

Šta vi mislite, da li je analiza gospode iz Junipera tačna? Hoće li zaista PC biti vodeća platforma za igrače?

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Apsolutno. PC već odavno jeste moćnija i isplativija platforma, a nema sumnje da će vremenom postati i najpopularnija. Odavno bi bila vodeća platforma i u očima izdavača da nije Microsoft-ovog i Sony-evog novca, koji sa svojim tehnički zaostalim konzolama unazađuju celokupnu industriju. Iskreno mislim da će ovo biti poslednja ili pretposlednja generacija tradicionalnih kućnih konzola. Samo čekam da vidim šta će Valve uraditi sa Steam Machines, ali mislim da će uspeti da privuku veliki broj konzolaša.

    OdgovoriIzbriši
  2. Postace ponovo popularan PC, ali tek kad ova generacija konzola krene ozbiljnije da stari. U svetu vlada misljenje, donekle ispravno, da je daleko lakse koristiti konzole od PCja za igranje, i bez obzira sto pravi komp pruza sire mogucnosti i jeftinije igre, velikom broju ljudi je komotnije ukljuciti konzolu, zavaliti se na kauc, i igrati.

    Takodje, dok ne prodje stigma da se PC mora unapredjivati svake dve godine uz veliki trosak (nesto sto nema veze sa mozgom, ali ne mozes to da objasnis prosecnom konzolasu), konzole ce ostati izbor onih koji misle da ne mogu da priuste PC. Sto je blago tragicno, jer na duze staze daleko jeftinije prolaze uz PC i ogromne popuste na igre koje dolaze uz sezonske rasprodaje.

    Steam Machine ce biti dobra stvar, ali nece se moci takmiciti sa konzolama nesto mnogo, cini mi se. Da je u pitanju jedna masina, jedna konfiguracija, onda svakako. Ali ako ce svaki proizvodjac furati svoju, to moze da zbuni prosecnog kupca i tera ljude da se drze oprobanih stvari - XBone, PS i Nintenda. Makar mi se tako cini.

    OdgovoriIzbriši
  3. Gaben i ekipa ruše sve pred sobom, ako ovako nastave ne bi bilo nemoguće.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!