1. stu 2014.

Pet godina sa vama

Igrorama još nije umrla a kad će ne znamo. Red je onda da se proslavi, zar ne? Pet godina je prošlo od zvaničnog otvaranja bloga za javnost 1. novembra 2009. godine, što je pola decenije objavljivanja vesti, najava i recenzija. Jedno vreme smo imali i forum za diskusije i TF2 server, pravili video-recenzije, prenosili igranje novih i neobjavljenih naslova uživo, redovno delili poklone... Priznajem, malo smo posustali u poslednje vreme - svi smo uglavnom matori ljudi i moramo da stavimo hranu na sto pre svega, tako da manje vremena ostaje za igranje i sve što ide uz to, a vi mlađi niste baš strpljivi da učite pravopis i gramatiku tako da nemamo kome da ostavimo blog u nasleđe i pravimo roštilj po svu noć.

Igrorama je objavila članke brojnih poznatih i manje poznatih autora u ovih pet godina, pa je red setiti se i njih u ovom lepom trenutku, iako više ne pišu sa nama usled drugih obaveza. To su pre svega Pavle Đorđević i Darko Mihoković, stalni članovi redakcije od prvog dana do trena kada su bili prinuđeni da rade nešto pametnije, te bez određenog redosleda jer ih sve volimo jednako, Nikola Radisavljević, Darije Milak, Dona Vajgand, Mladen Stepanović, Joan Acosta, Dragana Matović, Nebojša Nikodijević, Luka Božinović, Željko Nešić i Neven Ković.

Njihov rad danas nastavljaju Dušan Paklar, Stefan Popović i Bojan Jovanović, a tu smo još uvek i Ranko i ja, iako ovih dana više smetamo nego što pomažemo.


Bilo bi nam drago da u komentarima napišete svoje najlepše uspomene o ovih pet godina uz blog Igrorama. Šta vas je iznenadilo, oduševilo, obradovalo, rastužilo ili razočaralo? Dok razmišljate šta biste mogli da napišete, počastite se, spremili smo "nešto malo da se zasladite":

Pokloni za sve čitaoce:

























Posebni pokloni za redovne i dovitljive čitaoce:






Posebni pokloni za najaktivnije komentatore:

U ova dva izvlačenja može da učestvuje samo 10 najaktivnijih komentatora u 2014. godini, zaključno sa 31. oktobrom. To su Marko F, Ogisha, L@zar, Mirko, Batistuta, Link Pain, Skylight, Saša Simović, Branjo Hello i Chat. Molimo ih da nam u komentaru napišu svoj e-mail u obliku adresa+g (za gmail), adresa+y (za yahoo) i slično, kako bismo ih pozvali u ova privatna izvlačenja.



Hvala što ste bili uz nas ovih pet godina. Hvala što ste čitali, pisali komentare, družili se u steam-grupi i na forumu, pozivali prijatelje da nam se pridruže i učestvovali u svim ostalim aktivnostima koje smo u ovih pola decenije organizovali. Naša proslava je i vaša, a možda baš među vama koji čitate ovo ima budućih saradnika, recenzenata, streamera...


Za kraj, da ne dužim reći ću samo - nadajmo se da tu nije kraj!
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 18:

  1. Čestitke na 5. rođendanu! Iako ne pratim blog toliko dugo, billo bi mi žao da prestanete s radom, pa ću vam poželjeti puno sreće u daljnjem radu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa srećna vam godišnjica :-) a što se tiče privatnih "giveaway-a" hvala na pozivu ali imam obe igre, tako da nema veze. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Srecan rodjendan! Zivela, zivela i online nam biiiLA
    Rastuzilo kad je Igrorama pala u komu i koliko NPC-a umire ovih dana. Na ovom drugom cu sam da poradim.

    OdgovoriIzbriši
  4. Srećan rođendan i još mnogo godina vam-nam želim!

    OdgovoriIzbriši
  5. Srecan rodjendan! Jos uvek cekam Ketchuinu recenziju The Nameless Mod-a :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Srecan vam rodjendan! Da nam jos dugo kuckate! :-)

    Mail: maru84+g

    OdgovoriIzbriši
  7. Ono kad si ispratio rad svakog člana redakcije bloga :)

    Respect za Igroramu, kačket još uvek nosim... Ponosno.
    btw voleo bih nekakav okup ili bar pokušaj organizovanja istog, ali dobro. Keep rolling!

    OdgovoriIzbriši
  8. "...a vi mlađi niste baš strpljivi da učite pravopis i gramatiku..."

    U to ime, HEPI BRZDEJ!

    OdgovoriIzbriši
  9. Srecan rodjendan 'Rama! :)

    Najvise rastuzilo - prekid u radu Igrorama bloga na jedan period. Najvise odusevilo - sto se trudite oko "Letnje skolice novinarstva". Najvise obradovalo - kacket. :D

    Mail od ranije poznat redakciji. ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Sve čestitke i kao i uvek, hvala na velikodušnosti! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Срећан Рођендан !

    OdgovoriIzbriši
  12. Odgovori
    1. Srećan rođus! Još mnogo generacija da "dođe i prođe" sa obe strane bloga.
      Vreme leti, da me je neko pitao za Igroramine godine, rekao bih da postojite 2 godine. Ali to je taj uticaj (gejming) matorosti, sve te igre iz recimo 2004. nekako kao da su juče izašle. XD

      EDIT:
      Upravo videh da me ima u "najaktivnijim komentatorima", hehe, fala za priliku, ali nisam zainteresovan za igre koje nudite, više pažnje će dobiti u kolekciji nekog drugog zaljubljenika u igre. :)

      Izbriši
  13. bojan_zonic+y, zaboravih, mislio sam da cu uloviti walkera na steamu.

    OdgovoriIzbriši
  14. Better late than never, as they say!
    E pa, sretan rođendan! :)

    Za mene je sve krenulo odavde. Čuvam neke od najlepših životnih uspomena sa ovog bloga, drugarstva koja se jako retko steknu.

    I dalje se sećam tih dana kada sam pisao i tražio novosti, kuckao recenzije i do 5 ujutru, upload-ovao podatke enormnih veličina, učio kako da stavljam watermark-ove i pre svega učio kako pravilno da pišem od veterana. Uživao sam u svemu tome, a i naučio mnogo.

    Ubeđen sam da će i naredne generacije čitalaca, a i novih pisaca, uživati podjednako kao što sam i ja.
    Sve najlepše i živela Igrorama i narednih sto godina!

    OdgovoriIzbriši
  15. Srecan rodjendan, sve najbolje u daljem radu.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!