25. stu 2014.

Tales from the Borderlands, izašla prva epizoda

Tvorci avantura stripovskog izgleda Telltale Games, u saradnji sa dvojcem Gearbox Software i 2K, objavili su danas Zer0 Sum, prvu od pet epizoda iz nove igre Tales from the Borderlands. PC izdanje dostupno je svima danas, a u naredna dva danana izlaze Mac i konzolne verzije.


Igrači upravljaju sa dva lika - Risom, radnikom u Hiperion korporaciji sa snovima da postane novi Zgodni Džek, i Fionom prevarantkinjom koja priprema svoju naveću podvalu do sad. Igrom slučaja i protiv volje, njih dvoje postaju saradnici u potrazi za novcem. Naravno i jedno i drugo misle da novac pripada baš njemu/njoj. Usput sreću sve što se može očekivati u Borderlands svetu - pljačkaše, vođe badi i lovce na blago.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

4 komentara:

  1. Najvolim kad mi kazu kako mogu da "upravljam" nekim likom u ovim nazovi igrama, gde se sve na kraju svodi na jedno te isto, dok su svi moji izbori nekako nebitni. Ja bih ovo nazvala interaktivnim stripom, a ne igrom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To oko interaktivnog stripa da, al tu priču koju predstave, odrade predobro (tako je bar sa walking dead kecom, ostale nisam igrao).

      Izbriši
    2. Odigrala. I razocarala se. Sta god da uradis ostane samo Klementina. Cemu moja muka i gradjenje odnosa sa svakim, cemu moje odluke? Na kraju svi umru, ti samo odlucis kada, tj kojim redom. A cak i taj red je nevazan, jer se malo sta menja koga god da izaberes.

      Izbriši
    3. Pa, u suštini se slažem, gledajući iz tog ugla :) Svi smo imali svoje izbore gde smo gradili razne odnose sa likovima, a zapravo je za sam kraj svejedno. Mada meni je samo to putovanje (od prve do poslednje epizode) bilo jako lepo, kao i quick-time eventi gde je potrebno odreagovati u nekoliko sekundi, gde zapravo imaš iluziju da tvoj izbor ima nekog uticaja (dobro, ima uticaja u tom trenutku, privremeno menjaš postavu likova sa kojom putuješ), sami likovi, tok priče... Zapravo, celoj igri treba pristupiti kao što si pomenula iznad, kao interaktivnom stripu - gledaš jednu pričicu smeštenu u TWD univerzum, malo tu upravljaš nekim situacijama, kasnije proveriš šta su ostali birali i tako do kraja. Nije baš za neki replay kasnije ali sve u svemu, fino iskustvo :)

      Izbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!