12. ožu 2015.

Start Imagine - Novi (stari) početak

Ekipa iz FONIS-a ne miruje. I ove godine organizuju projekat START, ovaj put u izdanju pod naslovom Start Imagine. Posredi je svojevrsni spoj skupa Start Conference i Microsoft-ovog Imagine Cup-a.

Zanimljivost ovog takmičenja jeste u tome što je to međunarodni događaj u kome učestvuje preko milion studenata, a ove godine i Srbija će imati svoje predstavnike u dve kategorije: Games i Innovation. 


U okviru Start konferencije (18-19. april), naime, održaće se i takmičenje u izradi igara, i to iz nekoliko koraka, sa nacionalnim polufinalnim takmičenjem koje će se održati uz pomoć studija Mad Head Games 3. i 4. aprila i nacionalnim finalnim takmičenjem 19. aprila.

Dakle, prijavite se ovde. Zatim vas pozovu na Hakaton 3. aprila i ako pobedite idete u drugi krug. Pobednici nacionalnog takmičenja idu u svet.

Isto je i za inovacije, tj. takmičenjem u izradi aplikacija inovativne prirode koje će imati finale 18. aprila.

Osim što idu u svet, pobednički timovi takmiče se za glavnu nagradu od 50.000$ 

Inače, veoma dobar potez koji ističemo i pohvaljujemo predstavlja turneja Road Start - Geeks on Wheels koja podrazumeva da ekipa FONIS-a obilazi srednje škole i fakultete u Novom Sadu, Vršcu, Subotici, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu i Nišu. 

Ako ste srednjoškolac ili student, a vi se prijavite!
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!